

60% των γυναικών προσποιούνται οργaσμό.
100% θα θέλαμε να μη χρειαζόταν.
Το άρθρο αυτό (ίσως) σου θυμίσει πώς είναι να τελειώνεις και για σένα.
Κάπου μεταξύ του πρώτου φιλιού και της «τελευταίας φοράς», κάπου εκεί στη φάση του it’s complicated, χάσαμε τον οργaσμό. Ή μάλλον, τον θάψαμε κάτω από layers προσποίησης, βιασύνης, άγχους απόδοσης και «το κάνω για να μην τον προσβάλω». Πότε όμως έγινε τόσο κανονικό να μην τελειώνουμε;
Η αλήθεια είναι πως ο οργaσμός – ειδικά για τις γυναίκες – δε θεωρείται πάντα απαραίτητο κομμάτι της σ#ξουαλικής εμπειρίας. Σαν να είναι extra topping, κι όχι βασικό συστατικό. Σαν να λέμε: “Εντάξει, πέρασα καλά, αλλά δεν έγινε και κάτι που να με συγκλονίσει”.
Η εποχή της προσποίησης
Σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 60% των γυναικών έχει προσποιηθεί οργaσμό τουλάχιστον μία φορά – αν όχι συστηματικά. Γιατί; Επειδή κουράστηκε. Επειδή ένιωσε πίεση. Επειδή δεν ήθελε να στεναχωρήσει τον παρτενέρ της. Επειδή η κουλτούρα του σ#ξ περιστρέφεται γύρω από το αν εκείνος «τελείωσε» – και η δική της κορύφωση έρχεται κάπου στο φινάλε, αν έρθει.
Αν προσθέσεις και την π@ρνογραφία στο μείγμα – που παρουσιάζει γυναίκες να ουρλιάζουν από ηδονή με το πρώτο μπες-βγες – τότε δεν είναι περίεργο που έχουμε μπερδευτεί για το τι είναι φυσιολογικό.
Το σεξ ως “υποχρέωση”
Υπάρχουν φορές που κάνουμε σεξ χωρίς να το θέλουμε τόσο. Από ενοχή, από ανάγκη για επανασύνδεση, από φόβο μη φανεί πως δεν έχουμε διάθεση. Αυτό το “σεξ από καθήκον” δεν είναι απαραίτητα κακό – αλλά δεν είναι και σεξ που σε κάνει να ιδρώνεις απ’ την καύλα. Κι όταν λείπει η επιθυμία, ο οργασμός συχνά πάει για… διακοπές.
Οργασμός: Game of minds
Η κορύφωση δεν είναι μόνο θέμα σωστών κινήσεων – είναι θέμα μυαλού. Το άγχος, οι ανασφάλειες, η έλλειψη επικοινωνίας, ακόμα και η υπερβολική προσδοκία, μπορούν να μπλοκάρουν το σώμα. Κι όσο πιο πολύ κυνηγάς τον οργασμό, τόσο πιο πολύ σου ξεφεύγει. Σαν το τρένο που πάντα χάνεις για ένα λεπτό.
Μήπως να το συζητήσουμε λίγο;
Αν δε σου αρκεί να “περνάς καλά” αλλά θέλεις να περνάς τέλεια, τότε ίσως ήρθε η ώρα να μιλήσεις γι’ αυτό. Όχι με ψευτο-ρομαντισμούς του τύπου “μ’ αρέσει να σε βλέπω να απολαμβάνεις”, αλλά με ξεκάθαρες φράσεις: “Δεν τελειώνω εύκολα έτσι”, “Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο”, “Ας το πάμε αλλιώς”. Δεν είναι αγένεια – είναι αυτογνωσία.
Επίλογος (χωρίς happy ending – επίτηδες)
Το να μη φτάσεις σε οργασμό δε σημαίνει πως το σεξ δεν ήταν καλό. Το να μη φτάνεις ποτέ σε οργασμό, όμως, και να το θεωρείς αποδεκτό, είναι μια ήττα που δεν της αξίζει τόση σιωπή. Το σεξ δεν είναι performance, είναι connection. Και καμιά φορά, το καλύτερο ξεκίνημα για έναν αληθινό οργασμό είναι απλώς να πεις: «Δεν τελείωσα… αλλά θέλω να το κάνω μαζί σου σωστά την επόμενη φορά».