Η Δάφνη Καραβοκύρη αποκάλυψε στην εκπομπή «Θα φας καλά» με τον Σωτήρη Καλυβάτση τους λόγους που επέλεξε να δημιουργήσει το πρότζεκτ του podcast που παρουσιάζει, το οποίο φέτος έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση μιλώντας ανοιχτά για θέματα σ3ξ0υαλικότητας, τα οποία όλοι ξέρουμε πως η ελληνική συντηρητική κοινωνία δεν είναι ως επί το πλείστον έτοιμη να συζητήσει.
«Η ιδέα για το podcast προέκυψε τον περασμένο Αύγουστο, γιατί σκέφτηκα ότι θέλω να κάνω κάτι που θα προκαλέσει άβολα συναισθήματα στον ακροατή, κάτι που θα τον οδηγήσει να νιώσει αμήχανα για θέματα που συχνά θεωρούνται αυτονόητα». Η Δάφνη λοιπόν συνειδητοποίησε κάτι που ενώ συχνά βλέπουμε σε quotes στα social, δεν το συνειδητοποιούμε: Η εξέλιξή μας έρχεται όταν συζητάμε πράγματα που μας φέρνουν δυσφορία, όταν τ’ αναλύουμε, όταν είμαστε διατεθειμένοι να παρατηρήσουμε τι μας ενοχλεί σ’ αυτά.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το να κάνεις σ3ξ είναι θέμα απόλαυσης. Απλώς για πάρα πολλούς λόγους, ζούμε σε έναν κόσμο, δε θα πω ζούμε σε μια χώρα, όπου το σ3ξ είναι συνυφασμένο με την ενοχή και την τιμωρία, με το ότι είναι κάτι βρώμικο. Δεν εκφραζόμαστε για αυτό, δε μιλάμε ανοιχτά οπότε θεώρησα ότι λείπει αυτό από την Ελλάδα και θέλω να το δημιουργήσω». Η πρωτοβουλία της αυτή φυσικά συζητήθηκε έντονα άλλοτε επικριτικά κι άλλοτε επιδοκιμαστικά, απ’ όσους κατανοούν δεν υπάρχει τίποτα το βρώμικο όταν μιλάμε για ανθρώπινα σώματα, ένστικτα, πάθος.
Η Δάφνη Καραβοκύρη λοιπόν μέσα από το podcast της άνοιξε διάλογο γύρω από ένα θέμα που συχνά παραμελείται ή ακόμα και αποφεύγεται από την πουριτανική μας κοινωνία. Η αποδοχή και η κατανόηση της ανθρώπινης σ3ξ0υαλικότητας είναι ζωτικής σημασίας για την προσωπική μας ευημερία, την κοινωνική πρόοδο άλλα και τις σχέσεις μας στην πορεία της ζωής μας. Με την επικοινωνία και τη συζήτηση γύρω απ’ αυτό το θέμα, διασφαλίζουμε όχι μόνο την κατανόηση αλλά και την αποδοχή των διαφορετικών απόψεων και πρακτικών.
Ακόμα η ανοιχτή συζήτηση για την επαφή απελευθερώνει και ενισχύει την αυτοεκτίμηση μας, διδάσκοντάς μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να απολαμβάνουμε τη ζωή χωρίς ενοχές, περιορισμούς ή ταμπού. Είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της προόδου και της ευημερίας τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Οι αναφορές στο σ3ξ δεν πρέπει να αποτελούν πηγή αμηχανίας ή ενοχής, αλλά αφορμή για ενίσχυση της σ3ξ0υαλικής μας παιδείας και των σχέσεων μας.