Ας το παραδεχτούμε! Όλοι έχουμε στείλει ένα μήνυμα κάπου, κι αμέσως μετά συνειδητοποιήσαμε, ότι τελικά δε θέλαμε στην πραγματικότητα να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον παραλήπτη αλλά κάτι άλλο, σωστά; Απ’ τα «είμαι αμφορέας αντί για είμαι Αμφιθέας» μέχρι τα πιο σόκιν που μπορεί να φανταστεί κάποιος, ο αγαπημένος Ζούκι κι ο ομάδα του αποφάσισαν να το λύσουν μια για πάντα! Κι έτσι έφεραν το χαρακτηριστικό της επεξεργασίας ενός μηνύματος στο Messenger!
Σε πολλές περιπτώσεις, πρόκειται για μία λέξη ή πρόταση που έχουμε πληκτρολογήσει εκατομμύρια φορές, αλλά καταφέρνουμε πάντα να την κάνουμε λάθος και το autocorrect δε βοηθάει ιδιαιτέρως. Πολλές πλατφόρμες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων ήδη επιτρέπουν εδώ κι αρκετό διάστημα την επεξεργασία μηνυμάτων, ελπίζοντας να γλιτώσουμε πολλά μπλοκ πριν να είναι αργά. Το iMessage της Apple προσφέρει τη δυνατότητα επεξεργασίας κι ακύρωσης της αποστολής iMessages απ’ το 2022 και το ίδιο μπορεί να γίνει και στο Viber. Και φαίνεται ότι πλέον μία απ’ τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες άμεσων μηνυμάτων στον πλανήτη επιτέλους ακολούθησε το παράδειγμά τους.
Αυτή η πλατφόρμα είναι το Facebook Messenger της Meta, με την εταιρεία να θάβει κάπως την είδηση σ’ ένα ευρύτερο δελτίο τύπου που μοιράζεται λεπτομέρειες σχετικά με μια νέα λειτουργία κρυπτογράφησης απ’ άκρο σ’ άκρο. Ευτυχώς, η επεξεργασία μηνυμάτων στο Facebook Messenger είναι γρήγορη κι εύκολη και θα πιστέψτε με θα το κάνετε σ’ ελάχιστο χρόνο.
Ναι, στο δελτίο τύπου που ανέφερα προηγουμένως, η Meta ανακοίνωσε ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να επεξεργάζονται μηνύματα που μπορεί να έχουν σταλεί πολύ σύντομα ή που απλά θέλετε ν’ αλλάξετε, για έως και 15 λεπτά μετά την αποστολή τους. Αυτό το χρονικό διάστημα των 15 λεπτών είναι σημαντικό και θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές πριν λήξει αυτό το χρονικό όριο. Ευτυχώς, οι περισσότεροι από εμάς εντοπίζουμε το τυπογραφικό λάθος σχεδόν αμέσως μετά το πάτημα του κουμπιού αποστολής -αλλά ποτέ πριν, όπως φαίνεται- οπότε αυτό δε θα πρέπει ν’ αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα.
Υπάρχουν κι άλλα καλά νέα, με τη Meta να επισημαίνει ότι «Ο κόσμος μπορει ακόμα ν’ αναφέρει και κατάχρηση σ’ ένα επεξεργασμένο μήνυμα κι η Meta θα είναι σε θέση να δει τις προηγούμενες εκδόσεις του επεξεργασμένου μηνύματος». Αυτό βέβαια είναι καλό να το γνωρίζουμε.
Πώς να επεξεργαστείτε τις απεσταλμένες συνομιλίες του Messenger
Η επεξεργασία ενός απεσταλμένου μηνύματος στο Facebook Messenger είναι εξαιρετικά απλή και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε παρατεταμένα το μήνυμα που θέλετε να επεξεργαστείτε και στη συνέχεια να πατήσετε το εύχρηστο κουμπί «Επεξεργασία». Από εκεί θα σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε, και στη συνέχεια απλά πατήστε το τικ για ν’ αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και το επεξεργασμένο μήνυμα θα σταλεί στον παραλήπτη. Πραγματικά, είναι πολύ εύκολο και θα το δούμε βήμα-βήμα:
1. Μεταβείτε στο μήνυμα: Βρείτε το μήνυμα που στείλατε και θέλετε να επεξεργαστείτε.
2. Πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα: Στη συσκευή σας, πατήστε και κρατήστε πατημένο το μήνυμα που χρειάζεται επεξεργασία. Αυτό θα εμφανίσει ένα μενού με διάφορες επιλογές.
3. Επιλέξτε Επεξεργασία: Στο μενού που εμφανίζεται, αναζητήστε την επιλογή «Επεξεργασία». Συνήθως είναι επισημασμένη.
4. Επεξεργαστείτε το μήνυμά σας: Αφού πατήσετε την επιλογή «Επεξεργασία», το μήνυμα θα γίνει επεξεργάσιμο. Μπορείτε τώρα να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στο κείμενό σας και να το ετοιμάσετε προς αποστολή.
5. Αποθηκεύστε τις αλλαγές: Μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία, πατήστε το σημάδι ελέγχου για ν’ αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Αυτή η ενέργεια θα ενημερώσει το μήνυμα στη συνομιλία.
Μ’ αυτή τη νέα λειτουργία στη διάθεσή μας, δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε τα τυπογραφικά λάθη να ξεφεύγουν μέσα απ’ τα χέρια μας. Αλλά το point παιδιά εδώ είναι πως θα κλάψουν και μανούλες γιατί αν είναι να δεχτείτε για παράδειγμα κάποια πρόταση απ’ το ταίρι σας να πάτε ένα ταξίδι ή κάτι πιο σημαντικό που περιμένετε και μετά το μετανιώσει και το αντικαταστήσει με κάτι άλλο, δε θα μαρτυράτε την ώρα και τη στιγμή που μπήκε αυτή η λειτουργία γιατί δεν μπορείτε να δείτε τι ήθελε να πει στην πραγματικότητα; Και το χειρότερο σενάριο -που δε θέλω να σκεφτώ- είναι ν’ αναφέρει όνομα πρώην. Ούτε στον εχθρό μου.