Αγαπητή Σουσού,
Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στην Ξάνθη κι εδώ και καιρό έχω eye-contact με ένα παιδί που απ’οτι έχω καταλάβει είναι 4o έτος.Με κοιτάει, τον κοιτάω, με κοιτάει , τον κοιτάω (και πολλές φορές για αρκετή ώρα) και παρ’όλο που του έχουν δoθεί ευκαιρίες να μου πιάσει κουβέντα, δεν το τολμάει. Το μόνο που ξέρω είναι ότι τον λένε Γρηγόρη το οποίο το έμαθα εντελώς τυχαία αφού δεν έχουμε κοινούς γνωστούς. Τον συναντάω αρκετά συχνά έξω μιας και είμαστε σχετικά μικρό μέρος.
Τι μπορεί να τον κρατάει πίσω απ’το να έρθει να μου μιλήσει;Επιτρέπεται ένα αγόρι στα 22 του να φοβάται να μιλήσει σε μια κοπέλα που όπως όλα δείχνουν τον ελκύει;
Από την άλλη σκέφτομαι μήπως είναι τυχαίο όλο αυτό το κοίταγμα και γιατί να γυρίσει ένας τεταρτοετής να κοιτάξει μια πρωτοετή ψαρωμένη φοιτήτρια ενώ υπάρχουν τόσες άλλες ωραίες κοπέλες.
Τώρα θα μου πεις γιατί δεν μιλάω εγώ… Είμαι κάπως παραδοσιακή σ’αυτά τα θέματα. Μ’αρέσει να κάνει το αγόρι την πρώτη κίνηση και φοβάμαι οτι αν προσπαθήσω να του μιλήσω θα κολλήσω κάπου.
Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει κάποιος τρόπος να τον “ξυπνήσω” ώστε να έρθει επιτέλους να μου μιλήσει;
Η απελπισμένη Αγγελική!
Απελπισμένη μου Αγγελική,
δεν είναι κακό να τον βοηθήσεις να κάνει την πρώτη κίνηση. Μερικές φορές οι άντρες θέλουν μία ώθηση. Δεν έχει να κάνει με το έτος φοίτησής τους ή με το δίπλωμά τους.
Ρωτάς τι μπορεί να τον κρατάει πίσω. Είναι πολλά και διάφορα. Φόβοι, γκόμενα, ανασφάλειες. Μην κολλάς κι εσύ.
Πες του μια καλημέρα κι ας πέσει κάτω. Δε χρειάζεται να λύσετε το κυπριακό. Ούτε να το συνεχίσεις παρακάτω.
Την άλλη μέρα, πες άλλη μία.
Εναλλακτικά μπορείς την ώρα που κοιτιέστε να έχεις προετοιμάσει χαρτονάκια με μηνύματα.
Άλλη μέθοδος είναι αυτή του υπνωτισμού. Σήκωσε ένα εκκρεμές και κάν’το πέρα δώθε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αν δεν πιάσει τίποτα από τα παραπάνω, δεν απαντήσει στην καλημέρα σου, δε γελάσει με τα χαρτόνια και δεν υπνωτιστεί από το εκκρεμές, είναι χαμένη περίπτωση.
Βρες κάποιον που δεν κοιμάται όρθιος να κοιτάξεις.