Ένα αμφισβητούμενο κι άκρως πολυσυζητημένο θέμα είναι η ικανότητα ή όχι των γυναικών να φτάσουν σε οργασμό. Υπάρχουν πολυάριθμες θεωρίες επί του θέματος. Μία εκ των πιο γνωστών είναι ο διαχωρισμός του κολπικού και του κλειτοριδικού οργασμού με σκοπό να εξηγηθεί ότι οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν σε οργασμό είτε απ’ τον κόλπο είτε απ’ την κλειτορίδα ή κάποιες και με τους δύο τρόπους.
Αυτή η θεωρία ήταν κι η κυριαρχούσα μεταξύ τόσο των γυναικών όσο και των επιστημόνων, που ασχολήθηκαν με τα περί γυναικών ζητήματα. Όλα τα παραπάνω ήταν πλήρως αποδεκτά για πολύ καιρό, όμως στη σημερινή εποχή τείνουν να ανατραπούν έως και να εξαλειφθούν λόγω νέων επιστημονικών ερευνών.
Ας αναλύσουμε μαζί τι έχουν βγάλει στο φως οι νέες έρευνες για αυτό το ζήτημα. Υποστηρίζεται, λοιπόν, ότι ο γυναικείος οργασμός δεν είναι διφυής, αλλά είναι ένας και μοναδικός κι απλά συμβάλλουν πολλοί παράγοντες στην έναρξη και την πυροδότησή του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η έρευνα έρχεται να ενδυναμώσει την άποψη που ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες είναι καθαρά εγκεφαλικές στο θέμα του σεξ και κατ’ επέκταση στον οργασμό.
Μια γυναίκα μπορεί να αποκτήσει έναν οργασμό και χωρίς επαφή καν στα επίμαχα σημεία της. Πώς; Με εγκεφαλική διέγερση, η οποία μπορεί να προέρχεται από μια σειρά τρυφερών φιλιών ή χαϊδεμάτων στο κεφάλι ή από ψιθύρους στο αφτί κι ακόμη από φλογερά φιλήματα στον λαιμό.
Η θεωρία αυτή του μη διαχωρισμού του γυναικείου οργασμού σε κολπικό και κλειτοριδικό αποτελεί κι ένα ψυχολογικό ανέβασμα για τις γυναίκες, οι οποίες θεωρούσαν ή θεωρούν ακόμη τους εαυτούς τους ανίκανους να φτάσουν σε οργασμό, εξαφανίζοντας το φαινόμενο της ανοργασμικότητας ορισμένων, αφού όλες μπορούν να έρθουν. Επίσης, δεν αφήνει καμία δικαιολογία στο αντίθετο φύλο να ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες είναι πολύ δύσκολες στο θέμα του σεξ, αφού υπάρχει ένα είδος οργασμού, όπως και στους άνδρες, και το μόνο που μένει είναι να βρει ο άντρας τις ερωτογενείς ζώνες ή αλλιώς τα κουμπιά της κάθε γυναίκας. Άρα, ο γυναικείος οργασμός είναι ένας και βιώνεται κατά τον ίδιο τρόπο από όλες τις γυναίκες.
Επιπλέον, έχουμε φτάσει στο σημείο να αμφισβητείται επιστημονικά κι η ύπαρξη του περιβόητου σημείο G, καθώς Αυστραλιανοί επιστήμονες μετά από ανατομία σε 13 γυναίκες από 32 μέχρι 97 ετών διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει το σημείο G στα γυναικεία γεννητικά όργανα κι ότι όλα τα θεωρήματα περί σημείου G ήταν ένας μύθος του σεξ.
Ακόμη, οι επιστήμονες λένε ότι δεν υπάρχει στο γυναικείο σώμα ούτε το σημείο Α, το οποίο οφείλεται για τον διαρκέστερο οργασμό της γυναίκας, που φτάνει τα 20 δευτερόλεπτα. Αντίθετα διατυμπανίζεται ότι για ό,τι αφορά τον γυναικείο οργασμό γενεσιουργός αιτία είναι η διέγερση του τραχήλου και τίποτε άλλο.
Μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο γυναικείος οργασμός είναι ένας κι όχι δύο διαφορετικοί, όπου στο ένα είδος ανήκουν κάποιες γυναίκες και στο άλλο κάποιες άλλες. Επιπρόσθετα, κάθε γυναίκα είναι ικανή προς οργασμό, εφόσον κάθε γυναίκα έχει τις ίδιες ερωτογενείς ζώνες με τις υπόλοιπες κι επίσης το παραπάνω αποδεικνύει ότι ο γυναικείος οργασμός μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς απαραίτητη επαφή με τα επίμαχα γυναικεία σημεία και το περιβόητο σημείο G, αφού η αρχή για όλες τις γυναίκες είναι ο εγκέφαλος.
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη