Ωραία λοιπόν, το βρήκαμε το νέο μας αμόρε μετά από κόπους και βάσανα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανταποκρίθηκε στον έρωτά μας αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος και τώρα ξεκινάει μια καθημερινότητα. Eκεί θα γίνει το μεγάλο crash test. Ταιριάζουμε ή δεν ταιριάζουμε τελικά; Αλλιώς η σχέση στο μυαλό μας και αλλιώς στην πράξη και στην πραγματικότητα. Ας δούμε τα 7 σημεία στα οποία εάν έχουμε κοινό κώδικα ή ταιριάζουμε, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να είναι επιτυχημένη η σχέση μας.

 

1. Οι ρυθμοί μας

Δραστήριος ή αναβλητικός; Δυναμικός ή βαριεστημένος; Ενθουσιώδης ή λογικός; Όλοι απαντούν ότι τα ετερώνυμα έλκονται, όμως σε μια καθημερινότητα στους ρυθμούς που ζούμε, τα άκρα δεν έχουν καμία ελπίδα. Το πιο απλό είναι η συμβατότητα των χαρακτήρων. Να ξεκινάει ο ένας και να συνεχίζει ο άλλος, να βάζει φωτιά ο ένας και να την κρατάει αναμμένη ο άλλος.

 

2. «Ναι και»

Λέμε μια ιδέα, ακολουθεί χωρίς πολύ μεγάλη σκέψη η υλοποίηση. Δυσκολίες στις συζητήσεις κι υπερβολική προσπάθεια να πείσουμε τον άλλον άνθρωπο να κάνει κάτι ή να προτιμήσει το α από το β, από τρόπο διασκέδασης μέχρι το τι θα φάμε, δε θα καταλήξουν σε καλό και θα κουράσουν και τις δυο πλευρές. Εάν είναι να μας βγαίνει η ψυχή και να μην μπορούμε να ταιριάξουμε στις πολύ απλές επιλογές, σίγουρα δεν έχουμε πολύ μέλλον, εκτός εάν έχουμε πολύ χρόνο για καβγάδες. Να υπενθυμίσουμε ότι τίποτα δε θα πρέπει να προκύπτει εκβιαστικά και δύσκολα διότι πολύ σύντομα θα μας πιέσει.

 

3. Τι ώρα πάμε για ύπνο;

Ένα βασικό σημείο το οποίο πολλοί δε δίνουν σημασία αλλά είναι κομβικό είναι το εάν είμαστε νυχτοπούλια ή κοιμόμαστε με τις κότες. Ποτέ δε θα πρέπει να γίνεται μίξη των δύο. Τα νυχτοπούλια μαζί κι όσοι θέλουν να κοιμούνται από τις 21.00, σε άλλη ομάδα. Θα πρέπει να είναι από τις πρώτες βασικές ερωτήσεις πριν τα φτιάξουμε με κάποιον. Τι ώρα κοιμάσαι; Γιατί να είναι τόσο σημαντικό να ταιριάζουμε στην ώρα που πάμε για ύπνο; Γιατί θα επηρεάσει όλη  την επικοινωνία μας και την ερωτική μας ζωή. Δε γίνεται να θες να κάτσεις με τον άνθρωπό σου μετά από μια κουραστική μέρα και να δεις μια ταινία ή να θες να μιλήσεις κι αυτός να κουτουλάει από τη νύστα. Ή κι αντίστοιχα να θες να κοιμηθείς γιατί ξυπνάς από το χάραμα κι είσαι κομμάτια και το έτερον ήμισυ να θέλει να κλαμπάρει. Σίγουρη αποτυχία.

 

4. Αόρατοι κώδικες

Χιούμορ. Γέλιο. Λογοπαίγνια, υπονοούμενα. Μην τα υποτιμάτε, δεν είναι το ίδιο κατανοητά σε όλους, ούτε στον ίδιο βαθμό. Ένα σημαντικό σημείο είναι αυτοί οι αόρατοι κώδικες επικοινωνίας. Εάν έχουμε κοινούς κώδικες τότε θα γελάμε με τα ίδια αστεία, θα μας αρέσουν παρόμοιες ταινίες και θα διασκεδάζουμε με παρεμφερή τρόπο. Αλλιώς σύντομα θα πέφτει πάνω από τις συζητήσεις μας ένα πέπλο σιωπής. Δε θα πάει μακριά δυστυχώς.

 

5. «Σου αρέσουν τα γλυκά;»

Φαγητό. Διατροφή ή χαλαρή διάθεση. Ένα βασικό σημείο που θα αναγνωρίσουμε ότι ταιριάζουμε στην καθημερινότητα είναι η διατροφή μας, οι συνήθειές μας και η αντιμετώπισή μας απέναντι στο φαγητό. Μας αρέσουν τα γλυκά; Τρώμε συγκεκριμένες ώρες; Θα υπάρξουν γρήγορα εντάσεις εάν δεν έχουμε παρόμοια διατροφική συνείδηση. Εάν ο ένας θέλει junk food κι ο άλλος είναι της υγιεινής διατροφής, σύντομα δύο δρόμοι υπάρχουν. Μια επιλογή είναι  ο ένας να ακολουθήσει τον άλλον και να αλλάξει διατροφικές συνήθειες, είτε προσέχοντας περισσότερο, είτε χαλαρώνοντας στις επιλογές του. Η άλλη επιλογή είναι να μην μπορούμε να συντονιστούμε και να χωρίσουν οι δρόμοι μας μετά από μια διαμάχη σχετικά με την κατανάλωση πιτόγυρου συνδυασμένου με pavlova.

 

6. Ίδια διάθεση στον έρωτα

Το επόμενο ιδιαιτέρως σημαντικό σημείο ταιριάσματος, το οποίο κρατάει σχέσεις και σώζει από τα αδιέξοδα είναι η σύνδεση και ο τρόπος που εκφραζόμαστε στον ερωτικό τομέα. Το σημείο που δείχνει εάν ταιριάζουμε ή όχι είναι η διάθεση γύρω από το θέμα αυτό. Είμαστε έτοιμοι για εξερευνήσεις ή θέλουμε να έχουμε μια σταθερή ρουτίνα στην ερωτική μας ζωή; Συμπίπτουν τα όριά μας στον τομέα αυτό; Ό,τι κι εάν συμβαίνει το σημαντικό είναι να έχουμε την ίδια διάθεση και να συντονιζόμαστε.

 

7. Το ίδιο βήμα

Πόσες φορές δεν έχουμε πάει βόλτα με το αγαπημένο μας πρόσωπο και δεν μπορούμε να συντονίσουμε το βήμα μας, άλλος με το αριστερό, άλλος με το δεξί. Τα χέρια μας δυσκολεύονται να κρατηθούν ή υπάρχει μια άκαμπτη στάση σαν κεφαλοκλείδωμα για έναν από τους δύο. Ένα κάτι από αυτή την περιγραφή θυμίζει τις βόλτες σας, τότε κάτι πάει λάθος. Το περπάτημα στη βόλτα, πρέπει να συντονίζεται εύκολα και να υπάρχει μια άνεση να περπατάμε αυθόρμητα με μια ευκολία στη στάση σώματος κι άνεση στον συγχρονισμό τον κινήσεων. Παρατηρήστε πώς περπατάτε με τον σύντροφό σας. Καμιά φορά η ευκολία ή δυσκολία να συντονιστούν τα σώματα σε κάτι τόσο απλό, δείχνει πολλά και σύνθετα.

Συντάκτης: Αιμιλία Λυμπέρη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου