Λίγο πολύ όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με αυτήν τη μοιραία στιγμή που σκέφτεσαι -χωρίς δείγματα- πως σίγουρα κάτι πάει λάθος. Φτιάχνεις σενάρια με το μυαλό σου που άλλοτε έχουν μια δόση πραγματικότητας, άλλοτε είναι απλά ανησυχίες· ικανές όμως να δοθούν σαν σενάριο για μέτριας ποιότητας ταινία. Σύμφωνα με μελέτη του Παντείου Πανεπιστημίου για τη διαδικτυακή απιστία, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη «ανησυχία απιστίας» ανάμεσα στους συντρόφους. Η διαδικτυακή απιστία φαίνεται να ακμάζει και να ακροβατεί σε μια λεπτή γραμμή επιτρεπτών και μη ορίων, οπότε μόνο στην ιδέα όλες οι νευρικές απολήξεις είναι στην τσίτα και η ανησυχία κορυφώνεται.

Αν εκφράσεις τις ανησυχίες σου και το ταίρι σε διαψεύσει, υπάρχει το ενδεχόμενο να δεχτείς ότι έκανες λάθος και με χαμηλωμένη ουρά να ζητήσεις συγγνώμη. Πολλές φορές όμως τρώγεσαι με τα ρούχα σου δίχως να καταλήγει όλο αυτό κάπου. Σε αυτήν την περίπτωση δημιουργείται ένταση ανάμεσα στους συντρόφους και από συμπαίκτες γίνονται αντίπαλοι στο ρινγκ του έρωτα. Μια τέτοιου είδους διαμάχη είτε ενώνει και ανανεώνει το ζευγάρι δημιουργώντας πιο στέρεες βάσεις (αν δεν επαναλαμβάνεται), είτε το οδηγεί στο νοκ άουτ.

Αν οι ενδείξεις δε μετατραπούν σε αποδείξεις και δε θέλεις να δημιουργήσεις τριβές στη σχέση σου, θα ήταν καλό να δώσεις λίγο χρόνο στα σημάδια και να δεις αν όντως έχουν βάση. Όσο το ταίρι δεν ξέρει ότι υποψιάζεσαι είναι και πιο εύκολο να αποκαλυφθεί εφόσον κάτι σου κρύβει. Ένας έμπειρος παίχτης πιθανότατα δε θα στο κάνει εύκολο, όμως στις λεπτομέρειες θα κριθεί αυτό το παιχνίδι. Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις; Φόρα γάντια και πάμε να ξεδιαλύνουμε το μυστήριο.

 

Round 1: Οι αλλαγές

Εδώ ξεκινάμε να ψυλλιαζόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν λέμε αλλαγές δεν εννοούμε αντί για τζατζίκι στο σουβλάκι να βάζει γιαούρτι. Εννοούμε αλλαγές που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αφορούν κι εσένα. Η επικοινωνία σας μοιάζει πιο πολύ με διαλειμματική προπόνηση παρά με ουσιαστικό διάλογο (εφόσον ως τώρα είχατε διαρκή επικοινωνία). Ψάξε, ψάξε δε θα το βρεις, σαν να λέμε το ταίρι! Κι όταν εμφανίζεται -λίγο πριν κάνεις δήλωση στο τμήμα της περιοχής για εξαφάνιση- είναι με δικαιολογίες που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις. Κατ’ επανάληψη ξεχνάει το κινητό σπίτι, δεν έχει μπαταρία, ξεχνάει να σου στείλει ή κοιμάται κάνα εικοσιτετράωρο να καρδαμώσει.

 

 

Round 2: Φτου-φτου σκόρδα

Αποφεύγει όπως οι γάτες τις πισίνες να κάνετε κοινές εμφανίσεις γενικά, ή πιο συγκεκριμένα στα στέκια του. Όταν είστε καιρό μαζί και δεν ξέρεις με τι σόι ανθρώπους κάνει παρέα και πώς μοιάζει αυτός ο Γιώργος και η Μαρία που κάνουν παρέα από παιδιά κι όλο ακούς για τις κοινές τους ιστορίες, τότε ίσως περάσει από το μυαλό σου πως κάτι πάει λάθος. Καλό και εύλογο να θέλει να περνάτε χρόνο οι δυο σας αλλά όχι και έτσι. Επίσης όταν δε θέλει να έχετε κοινές φωτογραφίες στα social media ίσως κάτι μέσα σου να σε τσιγκλάει. Πριν προτρέξεις όμως και βγάλεις συμπεράσματα κράτα υπόψιν πως πολλοί δε θέλουν να είναι στα φώτα η προσωπική τους ζωή.

 

 

Round 3: «Στάχτη στα μάτια»

Να τα αρκουδάκια, τα λουλούδια, τα δωράκια και τα γλυκόλογα σε εντάσεις και ποσότητες που δεν είχες συναντήσει πριν. Πράξεις που άπειρες ταινίες και σειρές μας δίδαξαν ότι ξεκινάνε από το αίσθημα της ενοχής. Και είναι αλήθεια πως όταν δεν είμαστε σωστοί απέναντι στο ταίρι μας σε έναν τομέα, προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τη ζυγαριά με άλλους τρόπους, οπότε είναι επόμενο η αλλαγή να παραξενεύει και να ανησυχεί, αυτό όμως δεν είναι κι ο κανόνας. Μάταια όμως το σκέφτεσαι, αφού ο κώδωνας στο μυαλό σου έχει βαρέσει προ πολλού.

 

 

Round 4: Τελευταίο και καλύτερο

Μόνο που δεν έχει κρεμάσει το κινητό στο λαιμό για να μην το χάσει, ακόμα και στην τουαλέτα μαζί το έχει. Και σκέφτεσαι πως όχι, δεν μπορεί να το κάνει για το βηματομετρητή. Μάλλον κάτι κρύβει. Εκτός κι αν παίζει στο χρηματιστήριο και φοβάται μη χάσει τις εξελίξεις. Ή ίσως αφήνει τον χρόνο να κυλάει σαν νερό χωρίς περνάτε ουσιαστικό χρόνο μαζί και χωρίς να προτείνει να συναντηθείτε. Αν ενώ εσύ δε βλέπεις την ώρα να βρεθείτε, δε βλέπεις και το αντίστοιχο ενδιαφέρον από την αντίπερα όχθη, είναι επόμενο να ανησυχείς. Η παθητικότητα άλλωστε δεν ήταν ποτέ πολύ καλό δείγμα.

 

Προσοχή όμως, μία συμπεριφορά από μόνη της δε λέει κάτι, ο συνδυασμός πολλών ίσως να είναι δείγμα πως το ταίρι σου δεν είναι και τόσο αθώο. Όπως και να έχουν τα πράγματα, μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Διαπίστωσε τι κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά του συντρόφου σου. Αν αυτό που σου δίνεται νιώθεις να μη σου αξίζει, ύψωσε τα γάντια σου και φύγε μακριά. Όρισε εσύ την έκβαση του αγώνα.

Συντάκτης: Κυριακή Σεργάκη
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη