Πρώτο ραντεβού∙ αγωνία, αμηχανία, προσδοκίες και προπάντων απορία! Τι θα φορέσεις; Πρέπει να ‘σαι σέξι αλλά και να μην προκαλείς. Να φαίνεται πως περιποιήθηκες τον εαυτό σου αλλά όχι κι υπερβολικά επιτηδευμένη εμφάνιση. Τα μαλλιά σου πώς να τα κάνεις; Τι άρωμα να βάλεις; Μια συνάντηση, λοιπόν, που είτε μπορεί να επισημάνει, με δειλά πηδηματάκια, την αρχή μιας σχέσης είτε μπορεί να σε απομακρύνει απ’ το άλλο άτομο μια και καλή! Και στέκεσαι με τις ώρες μπροστά απ’ τον καθρέφτη, και κάνεις πρόβες τα λόγια σου κι αδειάζεις όλη την ντουλάπα μέχρι να αποφασίσεις τι θα φορέσεις. Αλήθεια, πού θα πάτε;
Μία μικρή λεπτομέρεια για μερικούς, η οποία συχνά περνιέται απαρατήρητη, σαν μια τυχαία επιλογή, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά, είναι ο τόπος που επιλέγει το εν δυνάμει αμόρε να βγείτε για πρώτη φορά. Το πρώτο ραντεβού μας συστήνει στον άλλο κι αντίστοιχα μας τον παρουσιάζει, καθετί είναι σημαντικό κι αξίζει την προσοχή μας για να διαβάσουμε όλα τα κρυφά (ή μη) μηνύματα. Η επιλογή του μέρους, επομένως, δεν μπορεί να ‘ναι τυχαία και μέσω αυτής –άθελά του ή όχι– το άλλο άτομο μπορεί να προδώσει τις προθέσεις του απέναντί σου.
Ανάμεσα στα πολλά, το πού θα αποφασίσει να σου προτείνει να βρεθείτε μπορεί να φανερώνει αρκετά για το τι θέλει από ‘σένα. Χωρίς, φυσικά, αυτό να σημαίνει πως καθορίζει κι οριστικοποιεί τα πράγματα, δεν παύει να ‘ναι μία αξιοσημείωτη ένδειξη. Γιατί είναι άλλο να σου προτείνει να βγείτε σε ένα εστιατόριο για φαγητό κι άλλο να σου πει να βρεθείτε σπίτι για αυτή τη δήθεν ταινία, που πολύ αμφιβάλλουμε αν υπήρξε ποτέ άνθρωπος που να το εννοούσε στα αλήθεια.
Συνήθως, όταν σε νοιάζει να γνωρίσεις σε βάθος κάποιο πρόσωπο, στο πρώτο ραντεβού επιλέγεις κάτι μεν ήσυχο και χαλαρό, όχι όμως και κρυφό. Μια καφετέρια, ένα εστιατόριο, μια χαλαρή βόλτα στην πόλη με καφέ στο χέρι ή κάτι ανάλογο. Μέρη σαν κι αυτά εκφράζουν ένα τρυφερό ενδιαφέρον και προσφέρουν το προτέρημα του εποικοδομητικού διαλόγου. Σου δίνεται ουσιαστικά η ευκαιρία να συζητήσεις με τον άλλο και να τον μάθεις καλύτερα.
Απ’ την άλλη μεριά, αν κάποιος σου προτείνει να βρεθείτε σε ένα θορυβώδες σημείο, όπως ένα club, λόγου χάρη, τότε δε μοιάζει να νοιάζεται και πολύ για το αν και κατά πόσο θα καταφέρετε να μιλήσετε. Μέρη σαν κι αυτά είναι εντελώς ακατάλληλα για να γνωρίσεις ένα νέο πρόσωπο. Ουσιαστικά, δε βγαίνεις με αυτό το άτομο, αφού δεν μπορείς να κάνεις μια αληθινή συζήτηση, κι είναι πολύ πιθανό μάλιστα να το ‘χει συνδυάσει με μια έξοδο με την παρέα ή δε θα ‘ναι και καθόλου απίθανο αν έχει γενικότερα μια παιχνιδιάρικη διάθεση για φλερτ -όχι απαραίτητα μόνο μαζί σου. Ίσως, λοιπόν, να έψαχνε περισσότερο συντροφιά για (πονηρή ή μη) διασκέδαση, να μην έχει σοβαρές προθέσεις και να θέλει απλώς να περάσει καλά σε μια κάπως χαβαλεδίστικη διάθεση.
Άλλα μηνύματα δίνει, αντίστοιχα, μία συνάντηση στο σπίτι, ανάλογα και με το σκηνικό που ‘χει στήσει εκεί. Γιατί είναι άλλο να σου προτείνει απλά να αράξετε κι άλλο να ‘χει ετοιμάσει ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, με εκπλήξεις, ραβασάκια, κεριά και μουσική.
Ωστόσο, όπως κι όλα τα πράγματα στην ζωή, επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, έτσι κι αυτό. Τα όσα προαναφέρθηκαν δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως δεδομένα κι απαράλλακτα. Αν οι περιστάσεις, δηλαδή, οδηγήσουν σε ένα αποτυχημένο πρώτο ραντεβού, δε σημαίνει πως το άτομο αυτό δεν ενδιαφέρεται κι ούτε τα παρατάμε και φεύγουμε. Αξίζει, όμως, να μας προβληματίσει το ζήτημα της τοποθεσίας του πρώτου ραντεβού, ούτως ώστε να στέλνουμε τα σωστά μηνύματα και να αποφεύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις.
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη