Σε εποχές που οι σχέσεις μοιάζουν ανώμαλος δρόμος, ο τρόπος για να σιγουρευτεί κανείς για την εγκυρότητα των συντρόφων, δεν είναι μοναδικός. Οι αμφιβολίες όλο και μεγαλώνουν, μέρα με τη μέρα, και τι πιο σύνηθες θα μου πεις, αφού η εμπιστοσύνη πλέον περισσότερο εξαίρεση μοιάζει, ανάμεσα σ’ ένα μάτσο καλοστημένα ψεύτικα ζευγαράκια. Xάριν των αμφιβολιών αυτών, γεννήθηκε το εντυπωσιακό -τουλάχιστον για μένα-, loyalty test.
Έχουμε να κάνουμε μ’ ένα πρωτότυπο μέσο τεσταρίσματος της σχέσης μας. Πιάσε χαρτί και μολύβι, ξεκινάμε.
Αρχικά, είναι σαφές πως για να μπει κανείς στη διαδικασία να κάνει έναν τέτοιο έλεγχο στη σχέση του, αντί να προβεί σε μια ευθεία κουβέντα, θα λέγαμε πως το πράγμα από κάπου μπάζει. Η εμπιστοσύνη μεταξύ του ζευγαριού έχει μπει σ’ ένα δύσκολο θα λέγαμε μονοπάτι, αν όχι σκοτεινό. Για να είσαι σίγουρος πως το ταίρι σου δε θα σου την κάνει, πληρώνεις κάποιον να του την πέσει. Ναι, όπως το βλέπεις. Αν ενδώσει, το loyalty test σε περιμένει με τη λυπητερή, είτε αυτή συνεπάγεται τον λογαριασμό, είτε το επερχόμενο κέρατο.
Η διαδικασία αυτή άρχισε να γίνεται κυρίως γνωστή στις ΗΠΑ, μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα το tik tok. Διάφοροι χρήστες, δημοσίευαν πως για να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο τεστ στον ενδιαφερόμενο, μπορούσαν να ζητήσουν ως αμοιβή έως και 280 δολάρια τη φορά. Κι αν το σκεφτούμε από την πλευρά του παρατηρητή, καθόλου άσχημη συνθήκη για κάποιον που πραγματοποιώντας απλώς ένα πείραμα ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι, με τον ρόλο του υποψήφιου τρίτου προσώπου, βγάζει ταυτόχρονα χρήματα, πίσω από την ασφάλεια της απόστασης της οθόνης.
Δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς τη διαδικασία σε ό,τι αφορά το φύλο, καθώς αυτό που μετράει στην τελική είναι η ακεραιότητα που είναι σε θέση να επιδείξει κανείς προς τη σχέση του. Το ευτύχημα της υπόθεσης βέβαια, έγκειται στο γεγονός πως όλο αυτό ξεκίνησε σ’ ένα κλίμα πλάκας. Οι εκτάσεις που πήρε στη συνέχεια, οφείλονται στο γεγονός της ανασφάλειας που ένιωθαν πολλοί άνθρωποι, την οποία θεώρησαν πως μπορούν να κουκουλώσουν έστω για λίγο, με αυτό το υπόγειο τσεκάρισμα του εκάστοτε συντρόφου. Και στο κάτω-κάτω θα μου πεις, τι έχει να χάσει κανείς;
Στατιστικά, στα περισσότερα ζευγάρια που απατούν ο ένας τον άλλον, η ανακάλυψη της πράξης, της συνθήκης γίνεται τις περισσότερες φορές τυχαία, κι όχι έπειτα από στοχευμένη έρευνα του εν δυνάμει απατημένου. Γι’ αυτόν τον λόγο και μόνο, είναι άξιο αναφοράς το γεγονός της αναγκαιότητας επαναπροσδιορισμού του τι εστί εμπιστοσύνη, η ισορροπία ανάμεσα σ’ αυτούς που απαρτίζουν τη σχέση. Γιατί με το να πληρώσεις κάποιον για να ριχτεί στη σχέση σου, ακόμα και βράχος να μείνει, κανένα πρόβλημα δε λύθηκε. Ίσα ίσα, που ανοίγει ένα νέο, μεγαλύτερο. Αυτό της αστάθειας, που σε τρώει σαν σαράκι.
Εκείνο που έχει σημασία ν’ ανακαλύψουμε μέσα μας δεν είναι γιατί φοβόμαστε μήπως μας τα φοράει ο Γιώργος ή η Μαρία, γιατί στην τελική κι έτσι να είναι, κάποια στιγμή θα το ξεπεράσουμε. Η πραγματική ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην επιλογή του συντρόφου, που αν είναι λάθος, προτιμούμε να κάνουμε τον αστυνόμο, παρά να τον αφήσουμε πηγαίνοντας παρακάτω. Γενικότερα, η τακτική που υιοθετούν κάποιοι άνθρωποι επιμένοντας να διορθώσουν πράγματα ήδη λάθος γι’ αυτούς, μόνο πληγωμένους και μετέωρους μπορεί να τους αφήσει. Τώρα γιατί έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε πως κυνηγώντας το άπιαστο θα πετύχουμε κάτι, είναι προϊόν άξιο απορίας, για το οποίο σίγουρη απάντηση δεν έχουμε ακόμα.
Για ν’ αφήσουμε όμως έστω τις βασικές κατευθυντήριες, δύο πράγματα είναι αυτά που έχουν σημασία επί του θέματος. Σε ό,τι αφορά το περιβόητο τεστ, κανείς δε θα το καταδίκαζε αν η εφαρμογή του σταματούσε στο χιουμοριστικό της υπόθεσης. Γιατί κακά τα ψέματα, αν περιμένει κανείς να δει το μέλλον της σχέσης του μέσα από ένα θεατρικό πέσιμο, μάλλον ζει με αυταπάτες. Από την άλλη, αν το κεφάλαιο απιστία είναι ήδη πολύ μεγάλο από μόνο του, κάποια πράγματα παραμένουν ίδια όσα χρόνια κι αν περάσουν. Κι αν νιώθουμε πως πρέπει να τεστάρουμε τον άνθρωπο που είμαστε μαζί του, τότε ενδεχομένως να χρειάζεται να σκεφτούμε πιο σοβαρά σε ποιον και γιατί, επενδύουμε την εμπιστοσύνη μας. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο, και πιο σοβαρό τεστάκι από όλα, για οποιοδήποτε ralationship status.
Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!
Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου