Γοητευτικός, προσηνής, φιλόζωος και απίστευτα συμπαθής, με μία αύρα που σε κερδίζει με το που τον βλέπεις, έστω και από την τηλεόραση, έστω και μέσα από ένα ρόλο. Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται ως αισιόδοξος, εργατικός, γενναιόδωρος, φλύαρος και αιθεροβάμων, ενώ ως επαγγελματίας είναι δημιουργικός, σχολαστικός και συγκεντρωτικός. Ο λόγος για τον Γιώργο Καραμίχο που στα 50 χρόνια ζωής του ζει τη ζωή του με έναν τρόπο που μάλλον πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους.
Πηγή εικόνας: skai
Παρακολουθώντας και διαβάζοντας συνεντεύξεις του για να μπορέσω να δω και να καταλάβω αυτόν τον τρόπο ζωής, συνειδητοποίησα πως όντως είναι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς. Πάμε λοιπόν να δούμε πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται και πορεύεται στη ζωή του και γιατί όχι να αντλήσουμε έμπνευση από αυτή.
Ο ίδιος αναφέρει πως το καλύτερο ταξίδι που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι προς τα μέσα, εννοώντας την κατανόηση του εαυτού του. Πώς αυτό όμως μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για εσένα που προσπαθείς να πας τη ζωή σου μπροστά; Αν έχεις το θάρρος να ψάχνεις το μέσα σου, ακόμα κι όταν αυτό σε οδηγεί σε σκοτεινές μνήμες και μονοπάτια. Άλλωστε μεγαλώνοντας και ανακαλύπτοντας τον εσωτερικό εαυτό σου τόσο πιο πολύ απομακρύνεται το σκοτάδι από μέσα σου, ή παύεις να το φοβάσαι τουλάχιστον.
Ένα ακόμη σημείο που μου έκανε εντύπωση είναι η παραδοχή του -οκ είναι κοινώς γνωστό βέβαια αλλά σπάνια το παραδεχόμαστε- πως έχουμε άγνοια συνειδητότητας και μάλιστα αναφέρεται σε αυτή ως το χειρότερο σκοτάδι το οποίο ζούμε. Τι εννοεί όμως ως άγνοια συνειδητότητας; Το να μη θέλουμε να μάθουμε και να νιώσουμε τον πόνο και την αγωνία του διπλανού μας. Μιας και η ενσυναίσθηση είναι κάτι το οποίο λείπει σε πολλούς από εμάς αλλά αποτελεί και κτήμα των εμπειριών που εν δυνάμει έχουμε.
Πηγή εικόνας: protothema
Σε ερώτηση που του έγινε αν θα άλλαζε κάτι από την ως τώρα ζωή του, πάλι η απάντηση του πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας, μιας και δε θα άλλαζε κάτι. Σοκαριστικό αν σκεφτείς πως μονίμως αναλωνόμαστε στο τι θα αλλάζαμε από την ως τώρα ζωή μας και όχι να μάθουμε από αυτή ακόμη και τα λάθη μας και να φτιάξουμε τη μετέπειτα ζωή μας, ακόμη και από τους γονείς μας στους οποίους μοιάζουμε από τη μικρή μας κιόλας ηλικία μπορούμε να πάρουμε διδάγματα και βρίσκοντας το δικό μας κέντρο βάρους να φτιάξουμε τη ζωή μας. ‘Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν πολύ δουλειά με τον εαυτό μας.
Πηγή εικόνας: Athinorama
Δουλειά που ο ίδιος όπως φαίνεται έχει ήδη κάνει. Ένας άνθρωπος που έχει ψάξει βαθιά μέσα του και έχει χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες του καλές και κακές προς όφελός του. Σέβεται τους γύρω του όποιοι και αν είναι αυτοί και όπου και αν πιστεύουν. Δεν έχει έπαρση πως έχει τον σωστό ή τον καλύτερο τρόπο για το πώς βλέπει ή λύνει τα προβλήματά του. Αναγνωρίζει πολλές άσχημες καταστάσεις της σημερινής ζωής, όπως το ότι πάψαμε να ζούμε τη στιγμή, καθώς και πως οι φιλίες αλλά και οι σχέσεις χάνονται γιατί οι άνθρωποι είτε δε θέλουν τη συντροφικότητα, είτε δεν αντέχουν την καθημερινή τριβή των σχέσεων. Συνειδητοποιημένος απόλυτα και ο ίδιος ως προς αυτό παραδέχεται πως δεν είναι εύκολο να δημιουργεί σχέσεις λόγω του συγκεντρωτικού και υπεραναλυτικού χαρακτήρα του. Ενώ απολύτως ειλικρινά αναφέρει πως ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τη δική του ευτυχία και όχι για των άλλων.
Ο ίδιος θέτει κάθε πέντε χρόνια ως στόχο του την κατάκτηση μίας νέας γνώσης ή δεξιότητας. Μήπως τελικά να πάρουμε παράδειγμα από τις σκέψεις και τον τρόπο ζωής του και να ξεκινήσουμε σήμερα να κατακτήσουμε τη ζωή που θέλουμε; Αν μη τι άλλο, ο ίδιος φαίνεται να είναι ικανοποιημένος και ισορροπημένος με τη ζωή του. Δε λέω να αντιγράψουμε πλήρως τη ζωή του αλλά λαμβάνοντας υπόψη αυτή τη στάση ζωής να δημιουργήσουμε τη δική μας.
Πηγή κεντρικής εικόνας: in.gr
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη