Δύσκολο να τηρήσεις μια δίαιτα όταν λιμοκτονείς. Ακόμη πιο δύσκολο να μη στείλεις το μήνυμα στο άτομο που τόσα πολλά έχεις να πεις. Αυτό το «μου έλειψες», το «σε σκέφτομαι», μέχρι το «τα ξέρω όλα κι ας νομίζεις πως κοιμάμαι».

Γενικώς, είναι πολλά αυτά που θα μπορούσες να πεις και νιώθεις πως λιγάκι σε πνίγουν, όμως για κάποιο λόγο έχεις αποφασίσει πως δε θα ασχοληθείς ξανά με το συγκεκριμένο άτομο. Έβαλες ένα όριο στον εαυτό σου κι οφείλεις να το σεβαστείς. Κι ας νιώθεις έτοιμος να σκάσεις κάθε φορά που πιάνεις το κινητό, ξέρεις πως δε θα βγει σε καλό να πατήσεις αποστολή του μηνύματος που μόλις έγραψες. Η σιωπή είναι χρυσός κι αν αποφάσισες να πορευτείς με αυτή τη στρατηγική από δω και πέρα, σίγουρα θα έχεις λόγους σοβαρούς. Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν παίρνουν από λόγια αι εσύ πολλές φορές το χάνεις μ’ αυτά, οπότε κατέληξες πως η καλύτερη λύση είναι να διατηρήσεις τη σιωπή σου.

Τι γίνεται όμως, τις ώρες εκείνες τις δύσκολες, που το χέρι δεν ξεκολλά από το κινητό και το μυαλό από τη σκέψη του ατόμου που έχεις βάλει απέναντι από τη σιωπή σου; Πώς να καταπολεμήσεις την ανεξέλεγκτη επιθυμία να στείλεις αυτό το ρημάδι το μήνυμα, μπας και ξελαφρώσεις; Κι όμως, υπάρχουν εναλλακτικές οι οποίες μπορεί να μη σε καθησυχάσουν πλήρως, μα σίγουρα κάπως θα σε ανακουφίσουν.

 

Αποστολή με άλλο παραλήπτη

Γράψε το μήνυμα και στείλ’ το, είτε στον εαυτό σου, είτε σε κάποιο φίλο σου (έχοντας ενημερώσει φυσικά πως δεν προορίζεται για τον ίδιο, ώστε να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις). Γράψ’ το σαν να πρόκειται να το στείλεις εκεί που τελικά δε θα το στείλεις. Γράψε και τις υπερβολές σου κι όλα εκείνα που φοβάσαι πως θα παρεξηγούσε αν διάβαζε. Βρίσε αν χρειαστεί, για να εκτονωθείς. Αρκεί να είσαι σίγουρος πως το «σεντόνι» που ετοίμασες δε θα διαρρεύσει.

 

 

Αφού δε θα τα γράψεις πες τα

Έπειτα μίλα. Πες τα ξανά και ξανά σε όσους εμπιστεύεσαι. Έκφρασε τα παράπονα και τη διαφωνία σου. Κλάψε όταν σου βγει, γίνε και πάλι υπερβολικός –έρωτας χωρίς υπερβολή δε λέει άλλωστε. Πες κι εκείνα που ίσως μετανιώσεις στο μέλλον. Είναι μια καλή ευκαιρία ν’ αδειάσεις από λόγια και σκέψεις που ίσως τελικά να μη στέκουν. Αν δεν τα πεις όμως, πώς θα τ’ ακούσεις για να καταλάβεις τι ισχύει και τι όχι;

 

Μη σε προκαλείς

Απόφυγε οποιαδήποτε εικόνα ή πληροφορία θα αναζωπυρώσει την επιθυμία να στείλεις μήνυμα. Ζήτησε από φίλους και γνωστούς να μη σε ενημερώνουν για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το άτομο που προσπαθείς ν’ αποφύγεις. Ακόμη κι αν αυτή σχετίζεται με σένα. Ειδικά αν είσαι επιρρεπής στα πισωγυρίσματα, φρόντισε να κλείσεις αυτιά και μάτια σφιχτά.

 

Σόσιαλ κομμένα

Εννοείται μην κάνεις κάποια κίνηση στα social, ακόμη κι αν έχετε παραμείνει συνδεδεμένοι σ’ αυτά. Υπάρχει μάλιστα η μαγική επιλογή «να μην ακολουθώ», με την οποία ναι μεν είστε ακόμη φίλοι στα social (σε περίπτωση που δε θέλεις να σβήσεις προφίλ) αλλά δεν εμφανίζονται μ’ αυτόν τον τρόπο οι ενημερώσεις στην αρχική σου. Σατανικό, έτσι;

 

Βγες για περπάτημα (χωρίς κινητό)

Αλήθεια, πιάνει. Την ώρα εκείνη που είσαι ένα βήμα πριν πατήσεις «αποστολή», πες στον εαυτό σου να βγει έστω για μισή ώρα να περπατήσει. Αν δε νιώσεις καλύτερα , στείλ’ το όταν επιστρέψεις. Εννοείται πως δε θα πάρεις κινητό μαζί σου γιατί έτσι κάνεις μια τρύπα στο νερό. Θα δεις που μόλις επιστρέψεις θα έχει κατευναστεί αρκετά η επιθυμία σου και δε θα το στείλεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, αν τόσο δεν κρατιέσαι, στείλ’ το. Ξέρεις όμως, ότι οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο οδυνηρές απ’ αυτό που περνάς κάθε φορά που συγκρατείς τον εαυτό σου να μη στείλει. Δική σου η απόφαση, δικές σου κι οι συνέπειες.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ολίνα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου