Έχει συμβεί σε όλους μας κάποια στιγμή να βρεθούμε στη θέση εκείνου που δε συμπαθεί την κοπέλα του φίλου μας. Επίσης, πολλές φορές έχουμε βρεθεί και στη θέση όπου η κοπέλα μας δεν αρέσει στους φίλους μας. Να πούμε την αλήθεια, βέβαια, συνήθως οι φίλοι μας έχουν δίκιο, αλλά αυτό θα το θίξουμε άλλη φορα.
Γενικότερα, οι φίλοι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μας. Παρέα, ξενύχτια, εκδρομές, διακοπές, συζητήσεις μέχρι το πρωί είναι λίγα από εκείνα που έχουμε ζήσει με τους φίλους. Φτάνει όμως κι εκείνη η στιγμή, όπου θα έρθει ένα καινούριο αίσθημα στη ζωή σου και θα ταράξει κάθε είδους σχέση με τους φίλους. Ίσως και με άλλους ανθρώπους. Και μετά, βρίσκεσαι στη μέση κι είσαι εκείνος που πρέπει να διαλέξει ένα από τα δύο στρατόπεδα.
Κι αλήθεια, τι ακριβώς διαλέγεις σε τέτοιες περιπτώσεις;
Γενικά, οι φίλοι μας αντιπροσωπεύουν αυτό που λέμε το τρίτο μάτι, τον εξωτερικό παρατηρητή. Είναι αυτοί που θα παρατηρήσουν πράγματα και συμπεριφορές μέσα στη σχέση μας και περιμένουμε να μας πούνε τη γνώμη τους για τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει. Έχουν όμως πάντα δίκιο; Έχουν πάντα σωστό κριτήριο; Πότε πρέπει να τους ακούσουμε και πότε όχι;
Πρώτα απ’ όλα, έχει μεγάλη σημασία να δούμε ποια είναι αυτή ακριβώς η γνώμη που εκφράζει ένας φίλος μας. Γνώμες κι απόψεις τους τύπου «δεν κάνει για σένα γιατί δεν είναι αρκετά όμορφος» ή «χαραμίζεσαι μαζί της γιατί δεν έχετε την ίδια μόρφωση», είναι -μετά συγχωρήσεως- του κώλου.
Υπάρχουν, όμως, κι οι περιπτώσεις που οι φίλοι εστιάζουν στη συμπεριφορά της συντρόφου και δεν τη συμπαθούν, γιατί θεωρούν πως στερεί την ευτυχία και το χαμόγελο από τους φίλους τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό είναι να κάτσουμε και να το συζητήσουμε και να αφουγκραστούμε αυτό που έχουν να μας αναφέρουν οι φίλοι μας.
Συνήθως είναι κάτι που εκείνοι βλέπουν κι εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι, είτε γιατί εθελοτυφλούμε, είτε γιατί «μας έχει πάρει ο έρωτας και γείραμε στου καραβιού την πλώρη». Και σε τέτοιες περιπτώσεις, φτάνουμε στο σημείο να σκεφτούμε πιο ουσιαστικά πως ίσως ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας, δε μας προσφέρει κάτι ουσιαστικό και κάτι που θα ικανοποιεί τις επιθυμίες μας.
Και πέρα από όλα τα άλλα, θα έρθει κι η στιγμή που θα ακούσεις να σου λέει ο σύντροφός σου «όλο με γράφεις για να είσαι με τους φίλους σου» ή ακόμη καλύτερα, το ίδιο θα ακούσεις αντίστοιχα κι από τους φίλους σου για το σύντροφό σου. Μην ξεχνάς πως σε τέτοιες περιπτώσεις, είσαι ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα, τα οποία συνεχώς θα σου κάνουν παράπονα.
Από την άλλη, θα παρατηρήσεις πως τις περισσότερες φορές, οι φίλοι σου θα σου συμπεριφέροντα σαν να είσαι single κι αυτό όχι επίτηδες. Η καταραμένη η συνήθεια τους οδηγεί συνήθως εκεί, ενώ το γεγονός ότι δε συμπαθούν το σύντροφό σου, συμβάλλει κι αυτό στο να σε θεωρούν single.
Γενικότερα, δε θα πρέπει να παραλείψουμε και την περίπτωση, όπου ο σύντροφός μας δεν κολλάει με τους φίλους και την παρέα μας. Δεν υπάρχει χημεία μεταξύ τους και δεν περνούν καλά όταν βρίσκονται όλοι μαζί. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να αναπτύξουμε όλο το ταλέντο που υπάρχει μέσα μας στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ τους.
Είναι κατανοητό πως όλοι θα ευχόμασταν να ταίριαζαν και να έκαναν καλή παρέα οι φίλοι μας με τους συντρόφους μας, ώστε να περνάμε μαζί όλες τις ωραίες στιγμές της ζωής μας.
Πριν, λοιπόν, βιαστούμε να χωρίσουμε από τον σύντροφό μας ή πριν βιαστούμε να κάνουμε πέρα τους φίλους μας, καλό είναι να τα βάλουμε κάτω και να διαχωρίσουμε τα πράγματα. Τόσο στη ζωή μας, όσο και στις σχέσεις μας. Κι όταν υπάρχει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός κι ο χρόνος μοιράζεται ισάξια, τότε κανείς δε θα είναι παραπονεμένος.
Γι’ αυτό, καλό είναι να γίνει ένας διαχωρισμός μεταξύ των δύο στρατοπέδων και να συνυπάρχουν ειρηνικά στη ζωή, ξεκαθαρίζοντας και στους δύο, πως βλέπεις την κάθε πλευρά. Τουλάχιστον, εσύ θα είσαι ξεκάθαρος απέναντί τους και στις επιλογές που έχεις κάνει.