Χθες στους δέκτες μας, την ώρα του ριάλιτι “Power of Love”, ξεκίνησε μια συζήτηση στο σπίτι ων ανδρών, λόγω της εισόδου μιας παίκτριας που τυχαίνει να είναι και μητέρα, για το κατά πόσο θα ήταν διατεθειμένοι οι παίκτες να προχωρήσουν σε σχέση με μια γυναίκα που έχει ήδη παιδί από προηγούμενη σχέση ή γάμο.

Ο Δημήτρης ανέφερε αρκετά αυθόρμητα πως δε θα είχε κανένα θέμα, ο Δήμος και ο Τζέισον τόνισαν πως θα το έκαναν μόνο αν γούσταραν πάρα πολύ την κοπέλα, ενώ ο Αναστάσης απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση. Ο πρώτος και καλύτερος, ασφαλώς που έχει υπάρξει αντικείμενο έντονης κριτικής λόγω των απόψεών του για τις γυναίκες, ήταν ο Νίκος Πελετιέ, ο οποίος τοποθετήθηκε απόλυτα και πολύ συγκεκριμένα. Ο ίδιος δήλωσε ότι δε θα μπορούσε ποτέ να συνάψει σχέση με μια γυναίκα που έχει παιδί, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν έχει να κάνει με τα «ξένα παιδιά», αλλά με άλλους «πολύ σημαντικούς λόγους» που αποφεύγει να εξηγήσει, λέγοντας εν τέλει «ας πούμε απλά πως δε μου βγαίνει».

 



 

Κι ενώ αυτή η δήλωση δεν έχει ακόμη φτάσει στα αυτιά των συμπαικτών του, υπήρξαν αρκετές παλαιότερα που οι ίδιες κατακεραύνωσαν, με τη Γλυκερία να επισημαίνει ότι οι απόψεις του Πελετιέ υποβαθμίζουν τις γυναίκες, τονίζοντας ότι η στάση του δεν μπορεί να θεωρηθεί απλώς χιούμορ, ακόμα κι αν εκείνος πιστεύει πως κάνει. Αυτές οι απόψεις του έχουν δημιουργήσει ένα γενικότερο πολωτικό κλίμα, με ορισμένους να μένουν στον τρόπο που τοποθετείται, ενώ άλλους στο περιεχόμενο των απόψεών του.

Το ειρωνικό σε όλη αυτή την κατάσταση είναι πως ο Νίκος Πελετιέ αυτοπαρουσιάζεται ως «προπονητής σχέσεων» ή “transformation coach”, που έχει ως στόχο να βοηθήσει άλλους να βελτιώσουν τις σχέσεις τους. Ωστόσο, οι απόψεις του δείχνουν μια στάση που αποκλείει εξ αρχής μια μεγάλη κατηγορία γυναικών, βασισμένη στο γεγονός ότι έχουν παιδιά από προηγούμενες σχέσεις, αποφεύγοντας να αναφέρει τι γίνεται στην περίπτωση που ο μονογονιός που αναζητά εκ νέου τον έρωτα είναι ο πατέρας. Αυτή η αντίφαση προκαλεί αναπόφευκτα ερωτήματα σχετικά με την πραγματική του καταλληλότητα για τον ρόλο αυτό, ενώ είναι αρκετά δυσάρεστο το ποσοστό 1/6 που απάντησε πως του ακούγεται κάτι εντελώς φυσιολογικό το να υπάρχει ένα παιδί.

Είναι ίσως οξύμωρο για ορισμένους να παρουσιάζονται ως ο ιδανικός πρίγκιπας του παραμυθιού, με το άσπρο άλογό τους, έτοιμοι να σώσουν την αγαπημένη τους (αρκεί να μην έχει παιδιά). Είναι οξύμωρο τη στιγμή που τοποθετούν τόσο συγκεκριμένα κριτήρια, χωρίς να αντιλαμβάνονται πως ίσως στερούνται ευαισθησίας κι ευγένειας, την ίδια στιγμή που μέσα στο παιχνίδι βρίσκεται μια μητέρα που διεκδικεί κάποιον από αυτούς.

Άραγε, όσες έχουν παιδιά από προηγούμενες σχέσεις, να πάνε όλες μαζί κάπου να μονάσουν; Ιδού η απορία.

Συντάκτης: Ματίνα Χατζηνικολάου