Όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν 

στην αντίληψή σαςτις μαζέψαμε για να 

ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα σας!

 

1. Υποχρεωτική η αποστολή δείγματος DNA κατοικίδιων σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ακαδημίας Αθηνών, για όσους δεν επιθυμούν να τα στειρώσουν. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να ταυτοποιούνται τα ζώα που τυχόν εγκαταλείπονται είτε να εντοπίζονται οι γεννήτορες εγκαταλελειμμένων ή και θανατωμένων ζώων.

 

2.Ούτε μία ούτε δύο αλλά 17 νέες κούκλες Barbie πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Οι εν λόγω κούκλες θα έχουν τη μορφή από πραγματικές γυναίκες που αποτελούν έμπνευση, όπως η Φρίντα Κάλο κι η Αμέλια Έρχαρτ. Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η  αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας Λίσα ΜακΝάιτ «Τα κορίτσια ήταν πάντα σε θέση να παίξουν διαφορετικούς ρόλους και σταδιοδρομίες με την Barbie. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δώσουμε στις κούκλες τον ρόλο πραγματικών γυναικών για να τους θυμίζουμε πως μπορούν να είναι οτιδήποτε».

 

Πηγή

 

3. Γιατροί από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης και του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ, έκαναν για πρώτη φορά εγχείρηση εγκεφάλου σε αγέννητο μωρό, για να αντιμετωπίσουν θανατηφόρα γενετική διαταραχή. Έσωσαν ένα αγέννητο μωρό από βέβαιο θάνατο και μάλιστα 2 μέρες μετά την επέμβαση ήρθε στον κόσμο υγιέστατο.

 

4. Ο Δήμος Ηλιούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας κι Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) μεταμόρφωσαν το Πάρκο Ναυαρίνου σε πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας. Το πάρκο πλέον διαθέτει νέα παιδική χαρά, ειδικούς χώρους για σκάκι, ping pong και γυμναστική, ξύλινους τραπέζια-πάγκους, νέους ξύλινους κάδους απορριμμάτων και παγκάκια, καθώς και νέα φωτιστικά τεχνολογίας Led.

 

5. Η επιστημονική ομάδα του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ δημιούργησε τον ταχύτερο επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο που αποτελείται από φωτονικούς νευρώνες και λειτουργεί με φως αντί για ηλεκτρικό ρεύμα. Πάντα ν’ «ακουγόμαστε» με τέτοιο θετικό τρόπο παγκοσμίως θα ευχηθώ κι ασφαλώς πολλά συγχαρητήρια στο ΑΠΘ.

 

6.Πώς μπορεί να φτιάξει η μέρα κάποιου μ’ έναν απίστευτα απλό τρόπο; Κοπέλα η οποία προετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες άφησε σημείωμα στην πολυκατοικία που μένει, ζητώντας πολύ ευγενικά να μη γίνει κάποιο πάρτι στην ταράτσα του κτιρίου εκείνο το διάστημα. Το αποτέλεσμα; Το σημείωμα γέμισε ευχές για «Καλή επιτυχία». Η ενσυναίσθηση κι η αποφυγή της νοοτροπίας «μακριά από τον κ@λο μας κι όπου θέλει ας είναι» μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο.

 

viralshmeiwma_345284697_719549129968698_4757962040031191835_n.jpg

Πηγή

 

7. Μια 11χρονη από το Μεξικό, η Adhara Pérez Sánchez η οποία έχει διαγνωστεί με αυτισμό, έχει IQ μεγαλύτερο από του Αϊνστάιν. Ωστόσο ο αυτισμός δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο για την ίδια αφού κατέχει ήδη πτυχίο μηχανικής -κατάφερε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο σε ηλικία 8 ετών-, ενώ ελπίζει πως μια μέρα θα γίνει αστροναύτης της NASA.

 

8. Το Piano City Athens έφτασε στην Αθήνα , έχοντας πρώτα εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στο Βερολίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Μιλάνο κι άλλες μητροπόλεις. Kατά τη διάρκεια του 3ήμερου φεστιβάλ -12-14 Μαΐου- ο κόσμος απήλαυσε ένα πλούσιο πρόγραμμα με House concerts -βιρτουόζοι του πιάνου κι ερασιτέχνες, επιλεγμένοι από την καλλιτεχνική επιτροπή, άνοιξαν τα σπίτια τους, δίνοντας μικρές συναυλίες- αλλά και κοντσέρτα πιάνου σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

 

Γιατί η Αθήνα θα γεμίσει πιάνα για τρεις ημέρες

Πηγή

 

9. Ένας σκύλος στην Ιαπωνία -η 5χρονη Κούμε- είδε έναν 50χρονο άνδρα να καταρρέει έπειτα από καρδιακή ανακοπή σ’ έναν ιππικό όμιλο. Αμέσως άρχισε να γαβγίζει επίμονα, ενώ συνήθως είναι ήρεμη, οπότε κι αυτή της η αντίδραση κινητοποίησε άμεσα το προσωπικό. Η βοήθεια ευτυχώς έφτασε άμεσα και πρόλαβαν τον ασθενή πριν να είναι αργά.

 

10. Η Ελλάδα κατέκτησε και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 52 χώρες, με 617 βραβευμένες ακτές. Μάλιστα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών, με πρώτο τον νομό Χαλκιδικής ο οποίος έχει 94 σημαίες.

 

Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό