Άλλοι λατρεύουν το στάδιο μιας σχέσης στη ρουτίνα της κι ως δια μαγείας θα ήθελαν μια γνωριμία που να καταλήγει αυτόματα εκεί. Άλλοι πάλι λατρεύουν εκείνo το πρώτο στάδιο του φλερτ, της αβεβαιότητας και της έντασης, τη φάση εκείνη που «βάζεις τα καλά σου» για να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου για το αμόρε. Εκτός από αυτά τα δύο όμως υπάρχει κι εκείνη η ενδιάμεση φάση, η οποία αν είναι σύντομη, είναι ένα απαραίτητο κι υγιές στάδιο, αν είναι όμως παρατεταμένη, αρχίζουν να χτυπούν τα καμπανάκια του κινδύνου στα αυτιά σου που σου λένε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Στη φάση εκείνη δίνουμε το παρών με οποιοδήποτε τρόπο αλλά συνήθως είτε εμείς είτε η άλλη πλευρά δεν κάνουμε μια ξεκάθαρη κίνηση. Είμαστε ενεργοί υποστηρικτές και λιγάκι stalkers στα σόσιαλ, ανταλλάσσουμε μηνύματα όλη μέρα και βρισκόμαστε ίσως συχνά, αλλά ένας από τους δυο ή κι οι δυο, δεν έχουν ιδέα για τις προθέσεις του άλλου και για το πώς θα ήθελε να εξελιχθεί η σχέση αυτή. Είμαστε φίλοι, εραστές, ζευγάρι, απλοί γνωστοί; Τι είμαστε τέλος πάντων;

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πέντε λόγους για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να δίνει το παρών συνεχώς στη ζωή σου αλλά δεν ξεκαθαρίζει ακριβώς τι είδους σχέση θα ήθελε να έχετε:

 

1. Σε έχει παρατηρήσει από τα social media ή έξω, σε έχει γνωρίσει κι από κοντά, του φαίνεσαι ένα άτομο ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρει τις δικές σου προθέσεις, σκέψεις και κυρίως τη δική σου προσωπική κατάσταση και «φάση». Αποτέλεσμα: αποφεύγει να κάνει ξεκάθαρη κίνηση γιατί δεν ξέρει ή φοβάται την αντίδραση.

 

2. Μένουμε στην περίπτωση που όντως θέλει κι ενδιαφέρεται, αλλά λόγω μειωμένης αυτοπεποίθησης ή ανασφάλειας δεν μπορεί να περάσει στο επόμενο βήμα. Δυσκολεύεται να διαχειριστεί το πέρασμα από την ασφαλή ψιλή κουβέντα και το φλερτ σε ομολογία των συναισθημάτων και των προθέσεων για εσένα.

 

3. Σε θέλει, είσαι μια πολύ ωραία προοπτική, αλλά είναι δεσμευμένος/η. Σε γουστάρει αλλά διχάζεται και δεν ξέρει πού θέλει να στρέψει το ενδιαφέρον. Ίσως να φταίει κι η συνείδηση που λέει στο εν λόγω άτομο ότι το να σου μιλάει ή να ξεκινήσει κάτι μαζί σου είναι λάθος.

 

4. Απλώς βαριέται και θέλει κάτι να τονώσει την αυτοπεποίθηση. Είναι ωραία η κολακεία και το να νιώθουμε ποθητοί, οπότε εισπράττει την επιβεβαίωση κι όλα καλά.

 

5. Σε θέλει για καβάτζα. Το λέω ωμά κι απότομα μπας κι εντυπωθεί στο κεφάλι σου. Κακά τα ψέματα η τελευταία περίπτωση είναι η πιο συνήθης.

 

Όποιος λόγος και να ισχύει, όποιες κι αν είναι οι προθέσεις του ατόμου που ξεκινά την επικοινωνία, ας μην στερήσουμε και στον αποδέκτη τη δύναμη να αντιδράσει, να το κόψει, να το ενθαρρύνει, να το φέρει στα μέτρα που θέλει εκείνος.

Το να θυμίζεις συνεχώς την παρουσία σου υποκινείται κάποιες φορές από αγνό κι ειλικρινές συναίσθημα κι είναι ίσως ο μόνος τρόπος που έχεις για να τραβήξεις το ενδιαφέρον του άλλου, ωστόσο μην αδικήσεις αυτόν τον άλλον αν κάποια στιγμή δε βρει τίποτα άλλο ενδιαφέρον σε μια κατάσταση χωρίς εξέλιξη. Μην αδικήσεις τους άλλους ανθρώπους που ίσως θέλουν κάτι παραπάνω από μια αχνή παρουσία στη ζωή τους.

Συντάκτης: Σοφία Ρηγοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κουτσουρά