Κατά καιρούς έχουμε δεί πολλές ευφάνταστες προτάσεις γάμου που μας εντυπωσίασαν είτε λόγω πρωτοτυπίας είτε λόγω τόλμης μα συμβούν στις πιο αντίξοες συνθήκες. Κάποιες έγιναν με επιτυχία ακούγοντας το πολυπόθητο “ναι” και κάποιες έφαγαν άκυρο και σχόλασε ο γάμος. Έχουμε δει να γίνονται προτάσεις σε αεροπλάνα την ώρα της πτήσης, σε πλοία στο κατάρτι τύπου Leonardo di Caprio και Kate Winslet, σε αυτοκινητόδρομους με φωτεινές επιγραφές ‘’Will you marry me?”, σε κατάμεστα γήπεδα εν ώρα αγώνα και σε κινηματογράφους, σαν ταινίες μικρού μήκους, με τους θεατές να χειροκροτούν συγκινημένοι. Αυτό που σίγουρα δεν έχουμε δει είναι αυτό που έκανε ένας τύπος από την Ιαπωνία, ο Yasushi Takahashi κι επάξια μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness.

Πιο συγκεκριμένα, το 2008 ο Yasushi Takahashi από το Τόκυο, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία για να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του τη Natsuki. Για να πετύχει τον στόχο του, χρειάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά του και να αφιερώσει έξι μήνες από τη ζωή του ταξιδεύοντας σε διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας. Το ταξίδι του ξεκίνησε στα 31α γενέθλιά του στις 22 Ιουλίου του 2008 και ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 2009. Με τη βοήθεια του συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS) και του λογισμικού της Google Earth και Street view, κατάφερε να σχεδιάσει τη φράση “Marry me” και μια καρδιά με βέλος, διασχίζοντας την Ιαπωνία από το νησί του Hokkaido, μέχρι τις ακτές της Kagoshima. Διένυσε συνολικά 7163 χιλιόμετρα, κατά κύριο λόγο με τα πόδια αλλά και κάποιες φορές με αυτοκίνητο, πλοίο και ποδήλατο, για να κάνει αυτή την εντυπωσιακή πρόταση γάμου, όπως και για να εξερευνήσει μέρη που δεν είχε επισκεφθεί μέχρι τότε.

 

Meet the Japanese artist who made the world's largest GPS drawing for his marriage proposal | VentureBeat

 

Ευτυχώς για εκείνον η απάντηση από την Natsuki ήταν θετική, πώς να πεις όχι άλλωστε μετά από τέτοια διθυραμβική εκδήλωση αγάπης- κρίμα θα ήταν, τόσο δρόμο έκανε. Έτσι λοιπόν έπιασε τόπο η προσπάθεια που έκανε, αν κι ούτως ή αλλιώς θα έβγαινε κερδισμένος με το ρεκόρ Guinness που θα κατακτούσε (και το χρηματικό έπαθλο που αυτή περιλαμβάνει). Επίσης, μετά από αυτή την πρόταση που τον έκανε ευρέως γνωστό, ασχολήθηκε εντατικά με τη σχεδίαση Gps Art, που στην ουσία είναι η μέθοδος σχεδίασης με τη χρήση GPS ακολουθώντας μια προκαθορισμένη διαδρομή για να δημιουργήσεις ένα μοτίβο ή μια εικόνα μεγάλης εμβέλειας. Κάπως έτσι, ο φίλος μας ο Yasushi πέτυχε διάνα, και το κορίτσι που αγαπάει και την επιτυχία στην καριέρα του.

Εκτός από τον Yasushi, δρομείς και ποδηλάτες χρησιμοποιούν την εφαρμογή ως κίνητρο για νέες διαδρομές, ενώ άλλοι το βλέπουν ως καλλιτεχνική πρόκληση ώστε να δημιουργήσουν τα πιο περίεργα και δύσκολα σχέδια πάνω στον καμβά της γης, σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτό μας δείχνει ότι η τέχνη δεν έχει όρια και η φαντασία σε συνδυασμό με την τεχνολογία κάνουν θαύματα. Επομένως, σκεφτείτε τι θα θέλατε να σχεδιάσετε κι αρχίστε να το δημιουργείτε ξεκινώντας από το σπίτι σας, μέχρι όπου σας βγάλει.

Και πού ξέρετε, μπορεί να βρείτε κι εσείς το ταίρι της ζωής σας και να του το αφιερώσετε.

Σε τελευταία ανάλυση, όμως, δεν ξέρω αν έχει τόση σημασία ο τρόπος ή το ποσοστό της πρωτοτυπίας σε μια πρόταση γάμου, όσο η διάρκεια της φλόγας και της αγάπης που μοιράζονται δύο άνθρωποι. Μπορεί να μην έχουμε τη διάθεση του Yasushi να περπατήσουμε τόσα χιλιόμετρα κι απλώς να κάνουμε μια πρόταση με συναίσθημα κι ειλικρινή δήλωση αγάπης, χωρίς κοινό και πολλές φανφάρες. Το νόημα είναι να παλεύουμε με το ίδιο σθένος εκείνης της στιγμής σε κάθε εμπόδιο που θα συναντήσουμε στον δρόμο μας. Καλές είναι και οι δηλώσεις αγάπης με όποια μέσα διαθέτει κανείς, αλλά το μετά έχει μεγαλύτερη αξία. Οι προσπάθειες που καταβάλλει κανείς μαζί με τον σύντροφό του ώστε να αντέξουν την καθημερινότητα και τις προκλήσεις. Αυτά είναι που μετράνε στο τέλος. Τότε θα πρέπει να δώσουμε τη σαφή απάντηση εάν τα καταφέραμε καλά ή όχι. Ωστόσο, εάν βρεθεί στον δρόμο σας κάποιος τολμηρός και δημιουργικός σαν τον Yasushi, ε, πείτε το το “i do”, το κέρδισε ο άνθρωπος.

 

Πηγή φωτογραφίας: youthincmag.com

Συντάκτης: Ειρήνη Φιλανδριανού
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου