Singles. Τι εστί τελικά αυτή η κατάσταση στη ζωή ενός ανθρώπου; Υπάρχουν δύο κατηγορίες «singles». Εκείνοι που για κάποιο διάστηκα βρέθηκαν δίχως ταίρι, αλλά ψάχνουν και επιθυμούν να αποκτήσουν σχέση κι άλλοι που από επιλογή θέλουν να μείνουν μόνοι. Οι πρώτοι δε θα πουν «όχι» σε μια νέα πρόκληση και αν τους αρέσεις θα σου δώσουν την ευκαιρία να γνωριστείτε αποδεχόμενοι το challenge μιας νέας δέσμευσης. Οι δεύτεροι είτε δεν είναι σε φάση που επιθυμούν να δεσμευτούν είτε δεν έχουν σκοπό να προχωρήσουν αν ο υποψήφιος σύντροφος δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Το να επιλέγεις να είσαι μόνος, επειδή δε νιώθεις την ανάγκη να είσαι με κάποιο σύντροφο ή επειδή δε θες να συμβιβαστείς σε μια σχέση που δε σε καλύπτει απόλυτα μόνο και μόνο για να αποφύγεις τη μοναξιά, όχι μόνο δεν είναι κακό, αλλά είναι και αξιέπαινο. Πιθανότατα δεν έχεις βρει κάποιον με τον οποίο θα επιθυμούσες να μοιραστείς την καθημερινότητά σου κι αυτό λέει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο «βλέπεις» και ερμηνεύεις τη ζωή, αλλά και για τη φιλοσοφία σου ως προσωπικότητα.
Γνωρίζεις πολύ καλά -όχι από κούνια, αλλά απ’ την πορεία της ζωής σου- πως πρώτα πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου, να μάθεις να περνάς καλά μαζί του κι ύστερα με τους γύρω σου. Αυτό αποτελεί τη βάση για την αυθεντικότητα και τη θετική σου αύρα, για την αυτοπεποίθησή σου. Έχεις ήδη μάθει την αξία σου, τι σου σου αρέσει και τι σε αφήνει παντελώς αδιάφορο. Αυτά, βεβαίως-βεβαίως, γίνονται ορατά ύστερα από κάποιες εμπειρίες που αποκτάς, τις οποίες εν συνεχεία επεξεργάζεσαι και γίνεσαι επιλεκτικός.
Ένας «single» στον κόσμο των ερωτικών αναμετρήσεων δε δύναται να βγαίνει νικημένος! Άνθρωπος που περνά καλά μόνος, με «παρέα» απογειώνεται. Έχει βρει ισορροπίες ως άτομο και οι σχέσεις που συνάπτει με άλλους είναι κι αυτές με τη σειρά τους υγιείς. Αυτός ο άνθρωπος έχει θάρρος και πίστη στον εαυτό του. Κάποιοι απ’ τους singles μπορεί να είναι μεν ελεύθεροι, αλλά δεν είναι μόνοι! Ναι, έχουν επιλέξει να μη δεσμευτούν, αλλά παράλληλα «παίζουν και την μπαλίτσα τους». Αβίαστα και αυθόρμητα αφήνονται στο παιχνίδι του φλερτ και τις περισσότερες φορές δεν είναι μονάχα ένα. Απολαμβάνουν τη ζωή, εκπέμπουν θετικότητα, ζωντάνια, εκμεταλλεύονται ευκαιρίες και δε διστάζουν να περάσουν καλά!
Παράλληλα όσο περισσότερο γνωρίζουν νέα άτομα και φλερτάρουν, τα πρόσωπα αυτά εξασκούν τα φλερτ «skills» τους. Ο αυθορμητισμός μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις που θα μπορέσεις κι εσύ να ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό, στιγμές που θα είσαι πλήρως απελευθερωμένος, χωρίς δεύτερες σκέψεις! Έτσι μαθαίνεις καλύτερα τα δικά σου γούστα, ανιχνεύεις τι σε γοητεύει και τι σε ξενερώνει. Καλλιεργείς τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες, διεγείρεσαι με εγκεφαλικά παιχνίδια και το απολαμβάνεις. Άλλωστε, το φλερτ αποτελεί ένα εξαίρετο παιχνίδι για «προχωρημένους» παίκτες. Και μάλιστα στην περίπτωση αυτή δεν τίθεται θέμα απιστίας, οπότε δεν υπάρχει και περιορισμός στον αριθμό των ατόμων με τα οποία μπορείς παράλληλα να κάνεις παιχνίδι.
So this kind of lovers αυτοβελτιώνονται δίχως υποσχέσεις και λόγια εντυπωσιασμού. Σέβονται το πρόσωπο που έχουν απέναντί τους. Απολαμβάνουν να επικοινωνούν και αφήνονται στο παιχνίδι του φλερτ. Το να αρέσουν, αλλά και το να δείχνουν το θαυμασμό τους προς πρόσωπα που τους εντυπωσιάζουν μόνο ευχάριστα τους κάνει να νιώθουν. Δεν είπαμε βέβαια πως είναι ό,τι καλύτερο να μείνει κανείς αιώνια «single», αλλά επιλογές είναι κι αυτές! Η ανεύρεση κατάλληλου συντρόφου που ταιριάζει σε κάθε άνθρωπο δεν είναι κάτι απλό. Οι ανθρώπινες σχέσεις χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα. Αυτό που ξεχωρίζει τον συγκεκριμένο τύπο single είναι εκτός των άλλων ο χαρακτήρας του.
Κι όπως χαρακτηριστικά μάθαμε απ’ τους «Singles», μια σειρά που άφησε εποχή, κι από τις θεωρίες της Ράνιας, στον έρωτα ισχύει η Θεωρία 120. «Ένα σημείο έχει τη δική του οντότητα. Δύο σημεία ενώνονται από μια ευθεία. Τα προβλήματα αρχίζουν στα τρία σημεία. Γιατί στη γεωμετρία του έρωτα δεν υπάρχουν κανόνες. Μόνο εξαιρέσεις».
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.