Η έξαψη δημιουργείται μερικές φορές απ’ τα πιο απλά πράγματα. Άλλες φορές πάλι, πρέπει να οργανώσεις τα πάντα ώστε να φτιαχτεί η ατμόσφαιρα. Το θέμα είναι ότι εσύ όντως πας να το οργανώσεις, προσπαθείς και σου τη χαλάει το ταίρι με ατάκες καφρίλας γιατί εκείνη τη στιγμή δεν μπαίνει στο κατάλληλο mood.

Έχουν υπάρξει στιγμές που δυο πιτσουνάκια αράζουν στο σπίτι. Η όρεξη για παιχνιδάκια όμως έχει έρθει μόνο στον έναν γιατί ο άλλος μπορεί να είναι φουλ κοσμάρα. Αν βέβαια ανήκεις στην πλευρά που έχει ανάψει για τα καλά δε σε νοιάζει και τόσο το πού βρίσκεσαι, σε νοιάζει πώς θα ανάψει κι ο άλλος για να γίνει η φάση. Σήμερα θα μιλήσουμε για τις άβολες στιγμές που προκύπτουν στην προσπάθεια να ανάψουν τα αίματα κι απλά ένας απ’ τους δύο, πέρα βρέχει.

 

1. «Δέχεσαι αυτό το τριαντάφυλλο;»

Γεμίζεις το σπίτι ροδοπέταλα και περιμένεις τον άνθρωπό σου να γυρίσει απ’ τη δουλειά ή την έξοδο με τα φιλαράκια του ώστε να τα δει και να πάθει. Αμ, θα στο χαλάσω εδώ όμως, καθώς ανοίγει η πόρτα και μπαίνει μέσα και η πρώτη του κουβέντα είναι: «Μα καλά, ποιος θα τα μαζέψει όλα αυτά μετά;». Ε, ναι, ξενερώνεις γιατί όσο σε έξαψη και να ‘σαι θα ‘θελες με το που τα δει να γδύνεται καθ’ οδόν και να σου χιμήξει.

 

2. «Όχι τώρα, οδηγώ»

Βρίσκεστε μέσα στο αμάξι κι είναι οδηγός. Αλλά εσύ συνοδηγός με ορέξεις. Η προσδοκία σου είναι ότι αρχίζεις και πειράζεις  το ταίρι σου αισθησιακά ώστε κάποια στιγμή να κάνει κάπου απόμερα στην άκρη και ν’ αρχίσει το σκηνικό. Αλλά, αντ’ αυτού, πετάει ένα «Κάτσε ήσυχα ρε θα τρακάρουμε». Σωστό μεν, ξενέρα στο τετράγωνο δε.

 

3. «Σε ξέρω από κάπου;»

Σου ‘ρχεται η φαεινή ιδέα να στείλεις μήνυμα να ‘ρθει να σε βρει στο μπαρ και να το παίξεις ότι δε γνωρίζεστε. Έστω ότι το κάνεις. Ναι, είναι μια πολύ καλή ιδέα κι ωραίο παιχνιδάκι. Το προτείνεις όλο χαρά και τσαχπινιά και παίρνεις την κρυάδα: «Μα πας καλά; Κάνεις πως δε με ξέρεις;» κι ίσως αρχίσει και μια μουρμούρα τύπου «Γιατί το κάνεις αυτό; Είναι τίποτα πρώην σου εδώ και δε θες να ξέρει;». Κι άντε εσύ τώρα να εξηγείς γιατί το έκανες και πως το είχατε συνεννοηθεί. Μπας και το φαντάστηκες;

 

4. Το ‘πε κι ο Καρβέλας

Αποφασίζεις να ντυθείς λίγο πιο προκλητικά. Σε κοιτάει και γελάει, αφού σε έχει συνηθίσει με φόρμες. Οριακά χωρίζεις, εγώ λέω. Το χειρότερο όμως είναι να μην το παρατηρήσει καν. Εκεί τι κάνεις; Φόνο;

 

5. Για fit καταστάσεις

Μπαίνετε σπίτι μετά από έξοδο και θες να το παίξεις λίγο πιο παιχνιδιάρικα τώρα εσύ. Βγάζεις το κασκόλ και λες «Θα σε δέσω». Και την ώρα που το περνάς γύρω απ’ τα χέρια λέει κάτι ξενέρωτο, πέφτει και σκοντάφτει, κάνει ότι και καλά πιάνεται,  ζητάει νερό. Καλά ίσως να το παράκανες κι εσύ λίγο αλλά ναι, χάθηκε η έξαψη που αναζητούσες.

 

6. Πρωτοβουλίες εν ώρα τηλεφωνήματος

Κοινώς, βλέπεις τον άλλο να μιλάει στο τηλέφωνο, ενώ εσύ θέλεις σώνει και ντε να τον πειράξεις. Πας κοντά, κάνεις αισθησιακές-χορευτικές κινήσεις, σε κοιτάει με λοξό μάτι και προσπαθεί να σου πει με νοήματα ότι μιλάει με κάποιο σοβαρό πρόσωπο. Το χαβά σου εσύ, συνεχίζεις. Ε προφανώς θα τα πάρει αν είναι το αφεντικό του στην άλλη γραμμή και συζητάνε για τη δουλειά και να σου πει καλύπτοντας το μικρόφωνο: «Είσαι με τα καλά σου;». Ούτε απόψε θα καεί το πελεκούδι.

 

Ωραία όλα αυτά και σε μερικές περιπτώσεις γελάμε, αλλά σίγουρα δεν είναι πάντα το σωστό timing για να πέσετε κι οι δύο στο κρεβάτι, ειδικά όταν ο ένας απ’ τους δύο ασχολείται με κάτι σημαντικό ακόμα και ασήμαντο όπως το να παίζει βιντεοπαιχνίδια ή να σκρολλάρει στα social media. Καμιά φορά το να πιέζεις καταστάσεις, αντί για πόθο δηλώνει ανασφάλεια και μια μικρή υστερία, που κάθε άλλο παρά ερωτικές θεωρούνται. Άλλωστε μερικά πράγματα δεν προγραμματίζονται. Τα καλύτερα έρχονται πηγαία και χαλαρά, εκεί που ίσως δεν το περιμένεις. Άλλωστε, όλα έτσι δε γίνονται στον έρωτα;

Συντάκτης: Δημήτρης Καλαλές
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου