Έκτακτη ανακοίνωση προς τα απανταχού τεθλιμμένα θηλυκά και τα πλάνην οικτρά αρσενικά που χάνουν την απόλαυση της διαδρομής που προσφέρει η ερωτική τους συνεύρεση, όσο ψάχνουν το περιβόητο σημείο G του θηλυκού.

Ορολογίες όπως «σημείο G» και κλειτοριδικός ή κολπικός οργασμός παρακαλώ πολύ να διαγραφούν από το ερωτικό σας λεξικό.

Σχετικά πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μία έρευνα «Clinical Anatomy» από τον Ιταλό σεξολόγο δρ Βιντσένζο Πούπο και τη δρ Τζουίλια Πούπο στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν πως ο όρος «κολπικός οργασμός» δεν υφίσταται.

Τα ευρήματα της έρευνας καταρρίπτουν τον ανατομικό συσχετισμό της κλειτορίδας με το αιδοίο. Επίσης αποδομούν τη θεωρία ύπαρξης του σημείου G , το οποίο σύμφωνα με την έρευνα αντιμετωπίζεται  περισσότερο ως διαφημιστικό τέχνασμα που έχει αποφέρει εκατομμύρια στη βιομηχανία που περιστρέφεται γύρω από το σεξ, ενώ δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο το ποσό που έχει διατεθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις για την ενεργοποίηση του περιβόητου σημείου G.

Κάπου εδώ καταρρίπτεται και  η θεωρία του Freud περί «κολπικού οργασμού». Αυτός ορίζεται ως η σεξουαλική απάντηση των «ώριμων» γυναικών που κατορθώνουν να διαχωρίσουν τα δύο είδη οργασμού και να γευτούν την πραγματική και όχι την επιφανειακή απόλαυση.

Για την πλειοψηφία των γυναικών επικρατούσε η πεποίθηση πως η κορύφωση θα μπορούσε να επέλθει εφόσον ανιχνευτεί από τον σύντροφο το περιβόητο σημείο G κάπου στην ενδοχώρα του αιδοίου.

Πολλές είναι οι γυναίκες μάλιστα  που, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο πώς βιώνουν τον οργασμό τους. Συνήθως το άγχος προκύπτει μέσα από το μύθο πως η κολπική κορύφωση αποτελεί δείγμα μεγαλύτερης ικανοποίησης σε σχέση με την κλειτοριδική (Freud), με αποτέλεσμα οι γυναίκες να αγχώνονται ή ακόμη και να αναρωτιούνται κατά πόσο είναι φυσιολογικές.

Κάπου εδώ έρχεται η παραπάνω έρευνα να καθησυχάσει το γυναικείο, κυρίως, φύλο και να ενημερώσει το ανδρικό πως το κλειδί για να φτάσει μία γυναίκα σε οργασμό βρίσκεται κατά βάση στον ερεθισμό της κλειτορίδας, η οποία ορίζεται ως το γυναικείο πέος.

 «Σε όλες τις γυναίκες, ο οργασμός είναι πάντοτε εφικτός, εάν τα γυναικεία στυτικά όργανα, όπως το γυναικείο πέος, διεγερθούν αποτελεσματικά με αυνανισμό, αιδοιολειχία, διέγερση από τον ερωτικό σύντροφο με το χέρι και με το κολπικό/πρωκτικό σεξ εφ’ όσον ταυτοχρόνως διεγείρεται η κλειτορίδα με το χέρι», καταλήγει η έρευνα.

Όπως πολύ εύστοχα τόνισε ο Θάνος Ασκητής σε πρόσφατο άρθρο του «Η υπερπληροφόρηση γύρω από την σεξουαλικότητα, τον οργασμό και τα είδη του, συχνά παρασύρει το γυναικείο φύλο σε ένα ατέρμονο κυνήγι του «τι οργασμό έχω;», χάνοντας όμως παράλληλα την διαδρομή της σεξουαλικής απόλαυσης και της ηδονής».

Η ανακοίνωση ολοκληρώθηκε. Τα συμπεράσματα άπτονται της δικής μας κρίσης. Μπορείτε να το ονομάσετε όπως ο Freud ή να σας ταιριάξει καλύτερα η θεωρία του Πούπο. Το αν θα το ονομάσετε τάδε η δείνα πολύ λίγη σημασία έχει αν δεν αφεθείτε στη διαδρομή για να το νιώσετε.

Σημείωση: ο πληθυντικός που χρησιμοποιώ παραπάνω δεν είναι ευγενείας αλλά ξεκάθαρος β’ πληθυντικός.

 

Συντάκτης: Χριστίνα Πέσιου