Το θέλω από το μπορώ είναι ένα σύμπαν δρόμος.

Το δύναμαι από το τα καταφέρνω, δύο σύμπαντα απόσταση.

Αυτά για να μην παρεξηγηθώ.

Για να μην παρεξηγηθώ από εσάς που έχω ήδη παρεξηγήσει. Και δεν αλλάζω γνώμη.

Δεν ξέρω γιατί έπρεπε να κάνω αυτή την εισαγωγή. Μάλλον για να μη σας πετάξω στα μούτρα ότι γεννάτε και παντρεύεστε ασύστολα από μικρή ηλικία. Αν σου έσκασε η χλαπάτσα, λυπάμαι.

Εν έτει 2014 που καταρρέει το σύμπαν φλεγόμενο γύρω μας, κάνει ο Τούλος με την Τούλα παιδί. Ο Τούλος και η Τούλα με τα 3 και 69 το μήνα στο πορτοφόλι. 

Ναι είμαι ρατσίστρια. Όσον αφορά τη νέα ζωή ήμουν είμαι και θα είμαι. Πέρα από ρατσίστρια είμαι και αγχωμένη.

Εσείς πώς δεν είστε; Δηλαδή η ζωή σας τρεις μήνες πριν, ήταν δεν έχω για τσιγάρα και τώρα μου γίνατε γονείς; Δεν ξέρω και δε με αφορά η γνώση σας για την αντισύλληψη. Με αφορά η νοοτροπία.

Έλλειψη προγράμματος, χαβαλές, απερισκεψία και παρόρμηση.

Η σχέση μεταξύ σας ως γονείς, δουλευτηκε; Ωρίμασε; Εξελίχθηκε; Είστε ζευγάρι και ομάδα πριν γίνετε γονείς; Τερματίσατε την επικοινωνία; Γιατί αποφασίσατε να γίνετε γονείς; Ή μήπως τελικά είναι μια τάση της εποχής; 

Θλίβομαι που το λέω, αλλά η πατρότητα και η μητρότητα σε μικρή ηλικία έγιναν μόδα.

Μόδα στο βωμό της ευθύνης, της αυταπάρνησης και της ισορροπίας. Πρωτεύον ζήτημα τη σήμερον ημέρα είναι το οικονομικό. Μη μου αρχίσεις τα «οι παππούδες μας έκαναν 17 παιδιά χωρίς λεφτά», γιατί έχω πληρωμένη απάντηση. Για αυτό φτάσαμε ως εδώ.

Όχι λόγω της πολυτεκνίας του παππού το 1945 αλλά λόγω της μη σκέψης, του μη προγραμματισμού και της αλαζονείας του «θα τα φέρουμε βόλτα μωρέ». Να τα φέρετε βόλτα να τα πάτε, πού;

Προτού γίνεις γονιός, μεγάλωσες εσύ;

Έκανες crash test σε εσένα και το σύντροφο σου;

Ελέγξετε την αποθήκη για τους τόνους πνευματικής τροφής που πρέπει να δώσετε στο παιδί; Εντάξει; Έχετε καλό απόθεμα;

Επαναπροσδιορίσατε τη σχέση σας ως γονείς;

Ξέρετε, αν προσθέσεις ένα τσούρμο σπέρματα ατάκτως εριμμένα σε ένα γυναικείο κόλπο, με έναν άντρα και μια γυναίκα, δε βγάζουν αποτέλεσμα στην εξίσωση τις λέξεις μητρότητα και πατρότητα.

Σαφώς και δεν τάσσομαι υπέρ των εκτρώσεων.  Η νοητική όμως έκτρωση της βλακείας κάθε πιτσιρικά εν δυνάμει πατέρα, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

Προ μηνών, σε ρεπορτάζ ειδήσεων ως λόγος για αυτή τη στροφή των νέων στην οικογένεια, αναφέρθηκε η αστάθεια και ανασφάλεια λόγω οικονομικής κρίσης. Έτσι, οι νέοι στρέφονται σε πιο παραδοσιακές μορφές κοινωνικοποίησης για να καλύψουν το καταρρέον στη ζωή τους κτίριο.

Μαθηματική λογική, μάθημα δεύτερο: Ανασφάλεια, αστάθεια και φόβος, προστιθέμενα με ένα νεογνό, δεν αθροίζουν ποτέ την ασφάλεια και την ηρεμία.

Δε μου μένει άλλο συμπέρασμα παρά αυτό της ηλιθιότητας, του εγωισμού και της απερισκεψίας.

Και επειδή λύσεις δεν έχω ούτε εγώ, ούτε κανείς, για αυτές τις μάστιγες, προτείνω στους επίδοξους νεαρούς γονείς, να φωνάζουν δυνατά τρεις φορές τη μέρα, μετά το φαγητό, τις λέξεις τροφός κι ανατροφή.

Ειδάλλως, οι γιατροί θα αναγκαστούν να τους χορηγήσουν ενδοφλέβια δυστυχία.

Όσο για το μικρό, χρήζει αγωγής με 2.6 τόνους αγάπης, 1.1 ευθύνης, 3.5 σωστής ανατροφής καθημερινά, μέχρι οι γονείς να αφήσουν το μάταιο τούτο κόσμο.

Συντάκτης: Κάλτερ Έγκο