Σε μια σχέση, όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, έρχεται η στιγμή της συγκατοίκησης. Όταν ένα ζευγάρι παίρνει αυτή την απόφαση, οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό και των δύο είναι αρκετές. Οι περισσότερες μπορεί να αφορούν το μέλλον και τη συνέχεια από τη στιγμή της συμβίωσης και μετά, όμως, όπως σε όλες τις μορφές συνύπαρξης δύο ή περισσότερων ατόμων στον ίδιο χώρο, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αποδεχτούμε πως θα συμβούν κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά της. Όταν συγκατοικούμε με το ταίρι θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας κάποια δεδομένα που μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζουν εκνευριστικά, όμως καταλήγουν αξιολάτρευτα.

 

1. «Ποιος θα πάει πρώτος μπάνιο;»

Κάθε πρωί, γίνεται μάχη, για το ποιος θα προλάβει. Το μπάνιο πλέον από χώρος που μπορείς να πηγαίνεις όποτε θες όταν είσαι μόνος, μπορεί να είναι κατειλημμένο από το άλλο σου μισό και να χρειαστεί να κάνεις υπομονή μέχρι να έρθει η σειρά σου. Κάποιες φορές δεν είναι και τόσο εύκολο, βέβαια, και μπορεί να φτάσεις σε σημείο να χτυπάς την πόρτα, φωνάζοντας στο ταίρι να κάνει πιο γρήγορα.

 

2. Πράγματα πεταμένα παντού

Αποδέξου πως σπάνια το σπίτι θα είναι στην εντέλεια και συγυρισμένο. Μπορεί να συναντήσεις παπούτσια αριστερά και δεξιά, ρούχα στο πάτωμα (γιατί είναι πιο κοντά από το καλάθι των άπλυτων), μπουφάν σε καρέκλες, ξέστρωτο κρεβάτι, άπλυτα πιάτα και ποτήρια στον νεροχύτη. Φυσικά, αυτά τα συναντάς και όταν μένεις μόνος και δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι το ταίρι σου είναι ακατάστατο. Απλώς, όταν είστε δύο, κάτι να πετάξει ο ένας, κάτι ο άλλος, το σπίτι εύκολα χαλάει.

 

3. Θα ψάχνεις πού πήγε αυτό που έβαλες στο ψυγείο

Η εποχή που ήξερες πως η σοκολάτα σου θα είναι στο ράφι που την άφησες να σε περιμένει για αργότερα, πάει, πέρασε. Το ψυγείο είναι πια κοινόχρηστο και εκτός απ’ το ότι αδειάζει πιο εύκολα, μπορεί να ψάξεις κάτι και να το ‘χει προλάβει το ταίρι. Οι βραδινές λιγούρες για γλυκό μπορεί να εξελιχθούν σε μια απλή βόλτα στο ψυγείο στη μέση της νύχτας που θα συνοδεύεται από θυμωμένη επιστροφή στο κρεβάτι, αφού το πιάτο που είχες αφήσει για μετά, ο χυμός που είχε απομείνει ή το τελευταίο σοκολατάκι σ’ ένα καλά κρυμμένο τάπερ, έχουν εξαφανιστεί. «Τα δικά σου, δικά μου και τα δικά μου, δικά σου»! Καλώς ορίσατε στη συγκατοίκηση!

 

 

4. «Ρούχα μαζί που πλύθηκαν και ‘χουνε γίνει ροζ»

Τα ρούχα για το πλυντήριο συνήθως χωρίζονται σε λευκά, σκούρα και πολύχρωμα. Μέχρι να συνηθίσουμε στην ιδέα του διαχωρισμού ή της χρωμοπαγίδας τα λευκά θα γίνονται ροζ, διότι ο σύντροφός μας θα έχει βάλει τις κόκκινες κάλτσες του κατευθείαν στο πλυντήριο αντί για το καλάθι και τα πολύχρωμα θα έχουν μια τυπική μαύρη βούλα, διότι το σκούρο εσώρουχο που ξεχάσαμε κατά λάθος στο πλυντήριο ξέβαψε.

 

5. Μέχρι να ετοιμαστείτε να βγείτε, έχεις βαρεθεί

Οι έξοδοι πια δεν είναι ίδιες. Πριν, δίναμε συγκεκριμένη ώρα ραντεβού και έπρεπε να φτάσουμε πάνω- κάτω στην ώρα μας. Πλέον, αυτό μοιάζει με ουτοπία. Μέχρι ο ένας να ετοιμαστεί, ο άλλος ακόμα κοιμάται, κάνει μπάνιο ή βλέπει τηλεόραση. Σε αυτή την άβολη αναμονή, κάπου ανάμεσα σε θυμό και μουρμούρα, έχουμε ψιλονυστάξει, έχουμε χάσει την όρεξή μας ή έχουμε βαρεθεί.

 

6. Παίζει και να χάσεις την αγαπημένη σου σειρά στην τηλεόραση

Η τηλεόραση είναι κοινή. Το netflix μπορεί να είναι μια μέση λύση, αλλά όταν θες να δεις την ώρα που παίζει και όχι αργότερα online, δύσκολα τα πράγματα. Η φάση είναι όποιος προλάβει, ειδικά τις κρίσιμες μέρες που παίζει για παράδειγμα Μουντιάλ ή το τελευταίο επεισόδιο από τις Άγριες Μέλισσες. Οι μάχες για το ποιος θα επικρατήσει είναι ομηρικές και μέχρι και νέα κρυψώνα για το τηλεχειριστήριο μπορεί να σκαρφιστούμε.

 

7. «Πάλι αυτή την αηδία θα φάμε;»

«Πάλι όσπρια. Γιατί όχι σουβλάκι;». Ένα μεγάλο θέμα είναι το τι θα μαγειρέψετε κάθε μέρα. Μέχρι να συγχρονιστούν οι διατροφικές σου συνήθειες με τις αντίστοιχες που έχει το ταίρι (αν αυτό συμβεί ποτέ), το «τι θα φάμε σήμερα» θα είναι μόνιμη ατάκα. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να τρώμε κάθε μέρα μακαρόνια με κιμά, ούτε και κάθε μέρα κοτόπουλο. Θα υπάρχουν και δύσκολες μέρες που τα όσπρια και οι «πρασινάδες» θα γεμίζουν το τραπέζι. Ασχέτως αν στο τέλος της μέρας, μετά τις φακές, το βράδυ θα παραγγείλουμε πίτσα.

 

Μπορεί όλα αυτά στην καθημερινότητα να μας εκνευρίζουν, όμως στο τέλος της μέρας είναι και εκείνα που θυμόμαστε. Είναι το αλατοπίπερο της σχέσης και της επιλογής μας να συγκατοικήσουμε με τον άνθρωπό μας. Μπορεί να μοιάζουν εκνευριστικά, αλλά ταυτόχρονα είναι γλυκά και τρυφερά, διότι εκεί φαίνεται αν και κατά πόσο μπορούμε να συνεργαστούμε με το ταίρι. Διότι, αν μπορέσουμε να τα βρούμε στη συγκατοίκηση και να περνάμε καλά βοηθώντας ο ένας τον άλλο, αυτό σημαίνει πως έχουμε καλές πιθανότητες να συμπορευτούμε και στη ζωή.

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σία Πέρση
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.