Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια μες στη ζωή μας, εκτός από τον έρωτα είναι ο χωρισμός. Αλλά αυτό το κεφάλαιο πονά περισσότερο, απ’ ότι τα υπόλοιπα που περνάμε. Είναι ίσως αυτό που μένει περισσότερο μέσα μας, που μας ταλαιπωρεί κι αργεί να μας περάσει. Μας αφήνει σχεδόν κάθε φορά μια αρνητική χροιά, που φαίνεται να θέλουμε πολύ να ξεχάσουμε και να γευτούμε κάτι νέο, για να μας μείνει εν τέλει μια γλύκα.
Κι έτσι λοιπόν, η ζωή προχωρά. Μετά από καιρό, παίρνουμε την απόφαση να μπούμε ξανά στο παιχνίδι του έρωτα και της δέσμευσης. Ίσως, γιατί δε μας αρέσει να είμαστε μόνοι ή ίσως επειδή έχουμε κάποιες ανάγκες. Αν και τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε τη μοναξιά μας. Γιατί είναι ωραία όταν βγαίνουμε με τους φίλους κι έχουμε παρέα, είναι ωραία όταν έχουμε ένα σύντροφο να ξεδιψάσουμε το κορμί μας και να ελαφρύνουμε την ψυχή μας, αλλά το μετά μας τρομάζει. Γιατί όταν δε θα μπορεί κανείς να είναι δίπλα μας, τι θα γίνει;
Όπως και να έχει, έρχεται ένας άλλος τρόπος ζωής να μας πει κάτι διαφορετικό, να μας πει ότι είναι εντάξει να φοβόμαστε, να θέλουμε κάτι διαφορετικό ή να τα θέλουμε όλα. Ουσιαστικά μιλάμε για το oystering. Το oystering μας μιλά για τη χαρά και την άνεση που μπορείς να νιώσεις όταν είσαι ελεύθερος. Συγκεκριμένα, για τη χαρά που μπορείς να νιώσεις όταν μετά από καιρό αποχής από το φλερτ, είσαι ξανά σε θέση να βγεις ραντεβού. Βέβαια το oystering, αποτελεί όχι απλά αυτήν τη χαρά που βιώνει το άτομο, αλλά μια τάση. Την τάση που καλεί τον άνθρωπο να φλερτάρει με όποιον τρόπο θέλει. Να βγαίνει ραντεβού κάθε μέρα με άλλο άτομο, να δοκιμάσει διάφορα ραντεβού με το ίδιο άτομο, να πειραματιστεί γενικότερα με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί, σεβόμενος πάντα το άλλο άτομο.
Καθώς περνά ο καιρός που είμαστε μόνοι μας, βρίσκουμε καινούρια δεδομένα για να περνάμε καλά και να είμαστε χαρούμενοι. Από ένα απλό γεύμα σ’ ένα εστιατόριο, μέχρι και μια ταινία στο σπίτι με φίλους. Σιγά-σιγά μαθαίνουμε ότι κάθε στιγμή που περνά είναι για μας και μόνο. Μαθαίνουμε να περνάμε καλά σε όποια στιγμή της καθημερινότητάς μας κι αν είμαστε. Γιορτάζουμε τη ζωή κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε, σε όποιο στάδιο της ζωής μας κι αν βρισκόμαστε.
Όταν είμαστε ελεύθεροι, δεν υπάρχει χρόνος για άσχημες σκέψεις για το μέλλον. Ξέρουμε πως το μέλλον θα έρθει, αλλά όσο κι αν το χτίζουμε, κάποια πράγματα απλά θα συμβούν. Όσο «περιμένουμε», καλό είναι να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας, να κερδίζουμε εμπειρίες και να μπορέσουμε να χτίσουμε, πρώτα απ’ όλα, έναν άξιο χαρακτήρα, που θα φροντίζει πρώτα εμάς, θα μας αγαπάει και δε θα φοβάται επόμενες αποτυχίες.
Με το oystering αυτό το σκεπτικό, παίρνει ζωή. Γιατί ο εαυτός μας είναι το επίκεντρο της ελεύθερης ζωής μας πια. Και με αυτό τον τρόπο, παίρνουμε τον έλεγχο της προσωπικής μας ζωής και μπορούμε να πάμε παρακάτω με περισσότερη όρεξη κι ενθουσιασμό. Αφήνουμε πίσω τα παλιά και προχωράμε σε πιο καινούρια και ευχάριστα γεγονότα, σε νέα μονοπάτια. Και μπορεί στην αρχή να μη φαίνεται έτσι, το άγχος να μας ταράσσει, το μυαλό να λέει τα δικά του και το σώμα να θέλει να υποχωρήσει, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Κι άλλωστε, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, το αποτέλεσμα πάλι θετικό θα είναι. Γιατί θα έχουμε μάθει καλύτερα τι μας αρέσει, τι όχι και τι μπορούμε να αντέξουμε.
Καθώς γνωρίζουμε παραπάνω κόσμο, η αυτοπεποίθησή μας ανεβαίνει. Οπότε, η διάθεσή μας, δεν είναι μονότονη ή ανυπόφορη, όπως θα την αισθανόμασταν με τις παλιές σκέψεις. Και καθώς, προχωράμε, το μέλλον έρχεται και μας φέρνει ίσως, καλύτερης ποιότητας ανθρώπους από αυτούς που είχαμε συνηθίσει εδώ και χρόνια -με την προϋπόθεση ότι στη διάρκεια της μοναξιάς μας, δουλέψαμε με τον εαυτό μας. Έτσι, έρχεται η εξέλιξη. Δεν αλλάξει μόνο το σκεπτικό μας, αλλά κι οι επιλογές που κάνουμε. Ανεβάζουμε θα έλεγε κανείς το επίπεδο ζωής μας και πλέον οι επιλογές μας, έχουν στόχους. Το φλερτ ξεκινάει από παιχνίδι κι εξελίσσεται όπως εμείς επιθυμούμε, όπως εμείς ορίζουμε και για αυτό οφείλεται το oystering.
Θέλουμε και τη δική σου άποψη!
Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου