Οι περισσότεροι από ‘μας, επιλέγουμε να κρατάμε τον κύκλο των φίλων μας, αυστηρά περιορισμένο κι έχουμε λόγους επ’ αυτού. Κάποιοι από μας, διαλέγουμε την παραπάνω πεπατημένη οδό, λόγω προσωπικής εσωστρέφειας, αφού, όπως πιστεύουμε, δεν έχουμε το χάρισμα της κοινωνικότητας κι έτσι μένουμε στα γνωστά κι οικεία. Άλλοι πάλι, μένουμε σε μικρές πόλεις ή χωριά, με αποτέλεσμα να πείθουμε τον εαυτό μας πως οι επιλογές μας είναι περιορισμένες και συνεπώς δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να διευρύνουμε τον κύκλο μας. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι να μένουμε προσκολλημένοι σε φιλίες και καταστάσεις, οι οποίες δεν είναι απαραίτητο ότι μας ολοκληρώνουν. Και πώς να γνωρίσουμε καινούριους ανθρώπους;

 

Ένα τραπέζι απόσταση

Ίσως σε στιγμές να έχει τύχει να βρεθούμε κοντά σε συζήτηση που χωρίς να μας αφορά άμεσα, θέλοντας και μη υπήρξαμε ακροατές της. Είτε μας έκανε να γελάσουμε διακριτικά και συγκρατημένα ή δυνατά κι απροκάλυπτα, είτε έγειρε τη φαντασία και την περιέργεια, είτε ακόμη και την ανησυχία μας περί λεγομένων, προκάλεσε ένα παιχνίδι φαντασίας, με ατακάρες να περνούν από το μυαλό μας και μια αυθόρμητη διάθεση να συμπεριληφθούμε στο διάλογο. Ίσως αν δημιουργηθεί ο χώρος, κυρίως μετά από οπτική επαφή και αφού ζητήσουμε διακριτικά τη συμμετοχή μας, ειδικά εφ’ όσον κι η άλλη παρέα είναι ήδη σ’ ευχάριστο κλίμα. Πόσο στραβά να πάει; Στη χειρότερη, θα χαμογελάσουν και θ’ απαντήσουν κάτι από ευγένεια. Στην καλύτερη, δείχνουμε μια ευχάριστα διεκδικητική και προσιτή προσωπικότητα και στη βέλτιστη οι δύο παρέες, γίνονται ξαφνικά μία μαζί με τα γκομενικά, τα ζόρια και τα ευτράπελά τους. Έστω ότι βρισκόμαστε στο κλαμπ με την παρέα μας κι είμαστε σ’ ένα κλίμα ευφορίας -όσο να ‘ναι-. Τι ψυχή έχει ένα ελαφρύ σπρωξιματάκι πάνω στον χορό στις δίπλα παρέες που θα συνοδευτεί στη συνέχεια από μια συγγνώμη μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο. Μπορούμε επίσης να προσποιηθούμε ότι σκοντάφτουμε κοντά σε κάποιον ή οποιαδήποτε άλλη, διακριτική άγαρμπη κίνηση επιλέξουμε να βγάλουμε από τη φαρέτρα μπορεί να προβεί υπέρ μιας γνωριμίας με κωμική αρχή.

 

 

Βρες εδώ 300 πρακτικά tips για να γίνει η καθημερινότητα απόλαυση!

 

 

Αφού επιμένεις θα σου πω μια ιστορία

Ένας ακόμα τρόπος να εξασκήσουμε τις κοινωνικές μας ικανότητες και δεξιότητες, είναι με τη χρήση ιστοριών στα social media. Μπορούμε αρκετά εύκολα, να δημιουργήσουμε μια ιστορία στην οποία θέτουμε ένα αστείο ερώτημα, όπως τα πολλά που κυκλοφορούν, με σκοπό οι φίλοι κι ακόλουθοι να σκεφτούν μια πρωτότυπη απάντηση. Μ’ αυτόν τον τρόπο, εκτός από το ότι θα γίνουμε αποδέκτες αρκετών ευφυών απαντήσεων, που θα μας φτιάξουν τη διάθεση, θα μπούμε και στη διαδικασία -ως δημιουργοί της ιστορίας- ν’ απαντήσουμε, να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας και το χιούμορ μας.

 

 

 

Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις!

Κατέβασέ το e-book σε όλες τις συσκευές σου!