Σε αυτό το κομμάτι της νέας οικογενειακής ζωής, όλα ξεκινούν  μετά τον τοκετό. Ανάλογα με το είδος, αν είναι δηλαδή φυσιολογικός ή καισαρική, αλλά και τις απαιτήσεις αυτού, αν ήταν εύκολος ή εργώδης, ο γυναικολόγος δίνει οδηγία για το ποια είναι η επιτρεπτή στιγμή. Η επιτρεπτή ιατρικά στιγμή, όμως, ουδόλως ταυτίζεται με την πρακτικά εφαρμόσιμη στιγμή. Η τελευταία εξαρτάται κι επηρεάζεται από πολλούς άλλους παράγοντες. «Εγώ, εσύ και το μυστήριο» (δηλαδή το μωρό) θα μπορούσε να είναι μια συνοπτική περιγραφή όσων επιδρούν πια στη σεξουαλική επαφή των νέων γονέων.

Η μητέρα: οι ορμονικές αλλαγές αλλά και η επιλόχειος ψυχολογία, που μπορεί να μη φτάνει στη διάγνωση να είναι κατάθλιψη αλλά σίγουρα ενέχει αλλαγές, παίζουν κυρίαρχο ρόλο και χαρακτηρίζουν την περίοδο μετά τον τοκετό. Η ξηρότητα στην περιοχή του κόλπου, που είναι πολύ συχνή μετά τη γέννα, η κούραση από τις νέες αρμοδιότητες που μπορεί να μειώνει την όρεξη για επαφή διαδραματίζουν σαφή ρόλο στην ερωτική διάθεση της μαμάς. Επιπλέον, συχνά κάνουν την εμφάνισή της η αμηχανία απέναντι στο νέο της σώμα.

Ο σύντροφος: το άγχος της επαφής μετά τον τοκετό μπορεί να τον καταλαμβάνει κι αυτό συμβαίνει για λόγους πρακτικούς και μηχανικούς. Ο τοκετός, ακόμα κι αν γίνει με τον πιο φυσικό τρόπο αλλά και πολύ περισσότερο σε μια καισαρική, είναι μια διαδικασία που επηρεάζει το σώμα. Έτσι, υπάρχει πιθανότητα κατά την επαφή να συμβεί κάτι που θα πονέσει, ή να γίνει κάτι που θα τραυματίσει ή θα ενοχλήσει τη σύντροφό του. Κάτι τέτοιο έχει πολύ σημαντική επίδραση τόσο στη διάθεση για ερωτική επαφή όσο και στον τρόπο που αυτή γίνεται. Η νέα ταμπέλα «μητέρα του παιδιού μου» είναι, επίσης, κάτι που συχνά επηρεάζει τον ερωτισμό.

Πώς ξαναμπαίνει λοιπόν το ζευγάρι στο ερωτικό παιχνίδι; (Διάβασε εδώ περισσότερα)

 

 

 

Βρες εδώ τη νέα έντυπη έκδοση του Pillowfights: All About S@x 

Ή κατέβασέ το σε όλες τις συσκευές σου εύκολα και γρήγορα!