Μια σχεδόν σχέση ισορροπεί με όλα της τα χαρακτηριστικά μεταξύ δύο πόλων ώστε να μη δύναται να περιγραφεί μ’ επάρκεια και σαφήνεια ποτέ, ώστε να μην οριοθετείται υπό προϋποθέσεις και προδιαγραφές. Είναι μια σχέση βολικά άβολη, υπεύθυνα ανεύθυνη και τέλεια μέσα στις ατέλειές της. Μια παράταση της πρώτης φάσης μιας νέας γνωριμίας επ’ αορίστου, που ναι μεν χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια αλλά μάς αναγκάζει να δίνουμε περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια, να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και ν’ αποφεύγεται η επανάπαυση. Κι αυτή η έντασή της, δημιουργεί την αναγκαία αδρεναλίνη που χρειάζεται για να συνεχίζει να τρέχει.
Βρες εδώ το βιβλίο που θα δώσει την απάντηση σε όλα όσα σκέφτεσαι για τις σχεδόν σχέσεις.
Ή κατέβασέ το σε όλες τις συσκευές σου.
Αν δεν υπήρχαν λοιπόν συναισθήματα, δε θα υπήρχε κι η συνεχής αναζήτηση επικοινωνίας με αυτόν τον άλλον άνθρωπο. Άπαξ δηλαδή και δεν είσαι αδιάφορος προς ένα πρόσωπο, τον σκέφτεσαι και χαίρεσαι να έρχεσαι σε επαφή μαζί του, τότε υπάρχουν συναισθήματα. Και εννοείται επιθυμείς να είναι υγιής, χαρούμενος και ήρεμος. Είναι νοιάξιμο αυτό. Κι όχι απλό ανθρώπινο ενδιαφέρον. Μάς θρέφει αυτό που έχουμε, πληροί τις προϋποθέσεις μας την παρούσα χρονική στιγμή, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος γρατζουνάει κάποιες απ’ τις χορδές μας. Άρα πού είναι η αδιαφορία;
Κανε τη σχεδόν σχέση, επιτυχημένη σχέση με τον πιο απλό τρόπο.
Αυτό όμως είναι ωμό και εγωιστικό, θα πουν κάποιοι. Πάλι με τα επίθετα πιαστήκαμε αλλά ας περάσουμε στην επεξήγηση για να μη γίνει παρεξήγηση. Σαφώς είναι εγωιστικό. Όλα τα συναισθήματα είναι εγωιστικά καθώς πρόκειται για διεργασίες που απορρέουν κατευθείαν από μέσα μας. Ακόμα κι η πιο βαθιά αγάπη. «Αγαπώ σημαίνει εγώ αγαπώ… το τι κάνει ο άλλος είναι δική του δουλειά.» είπε ο Μενέλαος Λουντέμης. (Διαβάστε περισσότερα)
Ανακάλυψε εδώ και το ebook του pillowfights για τις σχεδόν σχέσεις!