Έχεις μια αίσθηση ότι αυτό που ζεις ίσως το ζεις λιγάκι μόνος σου, ή το υπερπροσπαθείς και καταλήγεις να φοβάσαι ότι πιθανόν είσαι η rebound σχέση. Δεν το λες και τζακ ποτ στον έρωτα. Δεν είναι εύκολο πάντοτε να καταλάβουμε ότι είμαστε σε μια τέτοια σχέση, ενώ πολλές φορές αρνούμαστε να το δούμε ακόμη κι αν είναι ηλίου φαεινότερο. Rebound είναι η σχέση που κάνεις αμέσως μετά τον χωρισμό σου, κυρίως επειδή φοβάσαι να μείνεις μόνος, για τους καινούριους που έχουν απορίες. Κι εδώ, θα βρεις 5 σημάδια ότι είσαι η rebound σχέση, για να μην μπορείς πλέον να εθελοτυφλείς.
1. Δε σ’ αποκαλεί συχνά με το όνομά σου
Εδώ πιθανότατα θα υποστηρίξεις ότι το κάνει αλλά δε μετράς κιόλας τις φορές που σε κατονομάζει. Ωστόσο, το καταλαβαίνεις όταν για κάποιον δεν είσαι μοναδικός από τον τρόπο που σου απευθύνεται. Προτιμά τα χαϊδευτικά ή τις αντωνυμίες προκειμένου να μην μπερδευτεί ποτέ, αλλά και για να κρατάει μια μέση κοινώς αποδεκτή προσφώνηση. Ίσως μέσα στο μυαλό του υπάρχει η σκέψη ότι αν δε σε φωνάζει με τ’ όνομά σου, δεν έχει προχωρήσει παρακάτω, σαν τους βρικόλακες που πρέπει να τους προσκαλέσεις να μπουν στο σπίτι σου.
2. Είστε συνέχεια σπίτι ή ποτέ
Σε μπέρδεψα; Κάτσε να το συζητήσουμε. Αν δε θέλει ποτέ να κυκλοφορήσετε έξω μαζί γιατί θα σας δει κόσμος (κι ίσως αυτό που έχετε θα γίνει πιο επίσημο -ειδικά αν μένετε σε μικρή κοινωνία που θα ταξιδέψει ως νέο γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός) προφανώς προσπαθεί ν’ αποφύγει να προχωρήσει πολύ το μεταξύ σας. Στις προτάσεις σου για εξόδους κατά πάσα πιθανότητα θ’ απαντά ότι έχει δουλειά, ότι θα το κανονίσετε ή θα αντιπροτείνει να βρεθείτε στο σπίτι. Η άλλη περίπτωση, είναι να βγαίνετε έξω όλη την ώρα, να είστε συνέχεια με κόσμο, να δείχνει παντού αυτό που έχετε ήδη από τις πρώτες μέρες, αλλά να νιώθεις μέσα σου μια επιδειξιμανία σαν να είσαι τρόπαιο. Είσαι, μαζί και δόλωμα, με απώτερο σκοπό να το μάθει κάποιος άλλος.
3. Δεν εκτίθεται
Με τις rebound σχέσεις σου δεν πρέπει να μοιραστείς πολλά για τη ζωή σου, ούτε να δεθείς, αφού τις χρειάζεσαι μόνο μέχρι να νιώσεις καλά ψυχολογικά για να μείνεις μόνος σου. Σου λέει τόσα, όσα χρειάζονται για να μην κάνεις παραπάνω ερωτήσεις και νιώσεις κι εσύ ότι δημιουργείτε κάτι κοινό κι όμορφο. Προσπαθεί επίσης, να μην πει πολλά και πολύ προσωπικά, που θα τον φέρουν πάλι σ’ ένα νέο συναισθηματικό δέσιμο που θα πρέπει να ξεπεράσει αργότερα.
4. Δε συγκρατεί πολλές πληροφορίες για σένα ή τις μπερδεύει
Στον αντίποδα του προηγούμενου, βρίσκεται η δική σου ανάγκη να μοιραστείς πολλά που συμβαίνουν στη ζωή σου, όμως συχνά καταλαβαίνεις πως δε θυμάται τίποτα ή τα θυμάται κάπως μπερδεμένα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί έτσι ώστε να συγκρατεί μόνο όσες πληροφορίες θεωρεί σημαντικές για εκείνο, οπότε αν δε θυμάται κάτι σημαντικό που μοιράστηκες- μάντεψε. Αν, από την άλλη, μπερδεύει τις πληροφορίες κι όσα συζητάτε, τότε πιθανότατα, δίνει τη μίνιμουμ προσοχή αλλά δεν μπορεί να εστιάσει στη σχέση σας, καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί δέσμευση και προσπάθεια που δε διατίθεται να κάνει.
5. Σου έχει πει ξεκάθαρα ότι τρέφει ακόμη συναισθήματα για πρώην
Ξεκάθαρη και ντόμπρα συμπεριφορά και μπράβο του, αλλά αυτό δε σε κάνει λιγότερο rebound σχέση. Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει ξεπεράσει τελείως την προηγούμενη σχέση του, καλό θα ήταν να μην προχωρά σε μια νέα γιατί θα δημιουργήσει συναισθήματα στα οποία δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Ωστόσο, προς υπεράσπισή του να πούμε ότι εφόσον το ξέρεις από την αρχή, μπορείς να μείνεις ή να φύγεις- αναλόγως το στομάχι που έχεις.
Κάποιοι συνάπτουν σχέσεις rebound ηθελημένα γιατί γνωρίζουν a priori ότι δε θα αντέξουν αν μείνουν μόνοι τους- οπότε και θα χρειαστεί ν’ αντιμετωπίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Κάποιοι άλλοι τη συνάπτουν ασυναίσθητα γιατί έτσι έχουν συνηθίσει να είναι πάντα με κάποιον. Αν βρεις τον εαυτό σου σε κάτι τέτοιο αλλά δε νιώθεις εντάξει, χάρισέ τους την απουσία σου, διαφορετικά θα είσαι συνένοχος στο σακάτεμά σου.
Θέλουμε και τη δική σου άποψη!
Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου