Θα λέγαμε ψέματα αν δεν παραδεχόμασταν ότι το κινητό τηλέφωνο είναι πλέον ο τρίτος άνθρωπος σε κάθε σχέση. Προξενήτρα στην αρχή, βασικό στοιχείο εξερεύνησης των χόμπι, των απόψεων και του life style μέσω των σόσιαλ, ο καλύτερος ντετέκτιβ καμιά φορά, και φυσικά βασικό μέσο επικοινωνίας σε κάθε φάση της σχέσης. Κι ακριβώς επειδή μπορεί να είναι και το στοιχείο εκείνο που είτε θα σας φέρει κοντά, είτε θα σας διαλύσει, χρειάζεται να διέπεται κι από κάποιους κανόνες, οι οποίοι θα ακολουθούνται από το ζευγάρι. Ποιοι είναι αυτοί; Οι εξής 9:
1. Απάντησε στο τηλέφωνο λέγοντας κάτι γλυκό
Όταν βλέπεις όταν σε καλεί κάποιος με τον οποίο θέλεις να επικοινωνήσεις και να ακούσεις τη φωνή σου, γλυκαίνει το πρόσωπό σου ολόκληρο και μόνο στη θέαση του ονόματός του ως κλήση. Κάπως έτσι, δείχνεις την επιβεβαίωση που χρειάζεται ο άνθρωπός σου, αν αντί για ένα «έλα, καλησπέρα» απαντήσεις την κλήση λέγοντας «έλα αγάπη μου» ή κάτι σχετικό. Φτιάχνεις το μεταξύ σας κλίμα αυτόματα και δείχνεις στο άλλο σου μισό ότι χαίρεσαι που σε κάλεσε.
2. Γράψε το όνομα από το ταίρι σου με κάτι ακόμα δίπλα
Δεν είναι ο φίλος σου από τον στρατό, ούτε η συνάδελφος από τη δουλειά για να έχεις γραμμένο το ταίρι σου με το ονοματεπώνυμό του. Οκ, δε λέμε να βάλεις «ζουζουνοαγαπουλινάκι μου» αλλά έστω το όνομα σκέτο, ή με μια καρδιά δίπλα. Μια μικρή κίνηση που στον κόσμο των ιμότζι, δείχνει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι για σένα ένα τσικ πιο ξεχωριστός.
3. Δε βάζουμε το τηλέφωνο ανάποδα
Στο υποσυνείδητο του καθενός, ένα τηλέφωνο γυρισμένο με την οθόνη προς τα κάτω, είναι ένα τηλέφωνο που κάτι κρύβει, ένα τηλέφωνο τις ειδοποιήσεις του οποίου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δούμε. Μπορεί όντως να μην παίζει κάτι τέτοιο και να είναι εντελώς συγκυριακό το ότι τοποθετείς το κινητό έτσι αλλά ποιος ο λόγος να δημιουργήσεις ανασφάλειες εκεί που δε θα έπρεπε να υπάρχουν;
4. Flight mode, κλείσιμο ειδοποιήσεων, αθόρυβο
Παρόμοια με το παραπάνω, είναι κι αυτός ο χρυσός κανόνας κι ίσως και περισσότερο σημαντικός, αφού αν επιλέγεις αυτή την τακτική κάθε φορά που βρίσκεστε και είναι πάγιο σύστημά σου, τότε είναι πολύ εύκολο να οδηγήσεις το ταίρι σου στο συμπέρασμα ότι κάτι κρύβεις, ενώ μπορεί να έχεις μοναδική πρόθεση να περάσετε ποιοτικό χρόνο οι δυο σας, χωρίς διακοπές. Μια μέση λύση θα ήταν να το κάνεις στη μία ώρα αφού βρεθείτε, ή να ζητήσεις από το ταίρι σου να το κάνει, για να αισθανθεί πλήρως τη σημασία της κίνησής σου.
5. Το κινητό σου δεν είναι κόκκινο πεδίο για το ταίρι σου
Είναι δείγμα εμπιστοσύνης το να γνωρίζει a priori το ταίρι σου ότι αν πάει να αγγίξει το κινητό σου, ή ζητήσει να δει μια φωτογραφία που τράβηξες προχθές, δε θα το τραβήξεις βιαστικά και με σκοπό να προστατεύσεις τον θησαυρό σου. Υπάρχει μεγαλύτερη ένδειξη καθαρού ουρανού από αυτή;
6. Άσ’ το κάτω όταν σου μιλάει
Αποτελεί δείγμα ασέβειας προς τον οποιονδήποτε να σου μιλάει κι αντί να προσέχεις τη συζήτηση, να χαζεύεις στο κινητό σου, μιας και δείχνει ότι αυτό που σου λέει εκείνη τη στιγμή για σένα τείνει να είναι βαρετό, έως και τελείως αδιάφορο. Φαντάσου, τώρα, να το κάνεις αυτό στο άτομο με το οποίο είστε σε σχέση· πόση ματαίωση μπορεί να νιώσει εκείνη τη στιγμή;
7. Κάνε κλήσεις
Είναι όμορφο να ακούς τη φωνή του ανθρώπου που έχεις ερωτευτεί, είναι πιο άμεση η επικοινωνία και πιο ουσιαστική από να είναι πάνω από το κινητό περιμένοντας με τις ώρες απάντηση σε ένα μήνυμα που έχεις στείλει. Εκτός, όμως από την κλήση, η απάντηση η ίδια σε μια επικοινωνία, δεν μπορεί να παίρνει ώρες. Το κινητό μας είναι στο χέρι μας τουλάχιστον κάθε 15-20 λεπτά. Το να μην απαντάς μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα είναι επιλογή, δεν έχεις δουλειά!
8. Μην κλείνεις το τηλέφωνο μετά από τσακωμό ή για να κάνεις παιχνίδια
Όλοι θέλουμε να μας δείχνει το ταίρι μας ότι του λείπουμε ή ότι μας ψάχνει. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να εξαφανιζόμαστε από προσώπου γης θέλοντας να παίξουμε το παιχνίδι «ψάξε, ψάξε για να κολλήσεις». Αυτή είναι μια παιδιάστικη συμπεριφορά που δε θα οδηγήσει πουθενά. Να φέρεσαι ώριμα∙ αν μαλώσετε και δε θέλεις να μιλήσεις εκείνη τη στιγμή, απλώς επικοινώνησέ το και θα βρεις κατανόηση.
9. Φωτογραφίες αποθηκευμένες
Φωτογραφίες και screenshots- αυτή η μάστιγα. Λίγο πολύ με τις παρέες μας κάνουμε όλοι διάφορες πλακίτσες· όλο και κάτι επίσης θα μας προξενήσει την περιέργεια ή τον θαυμασμό και θα θελήσουμε να το κρατήσουμε ως μια απεικόνιση στο κινητό μας για να το σχολιάσουμε αργότερα. Ωστόσο, ας αναλογιστούμε μήπως αυτό που έχουμε κρατήσει προκαλέσει στο ταίρι μας κάποια ταραχή ή είναι κάτι που δείχνει ασέβεια προς το πρόσωπό του. Μια φωτογραφία πρώην, ας πούμε, δεν έχει καμία θέση στο κινητό μας.
Γενικότερα, οι σχέσεις έχουν έναν βασικό κανόνα κι αυτός είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο με τον οποίο επέλεξες να είσαι σε σχέση. Κανένας δε σε ανάγκασε να είστε μαζί, οπότε το να ξεκινήσεις να φέρεσαι λες και σε πιέζουν, είναι κάτι που χρειάζεται να ερευνήσεις. Αν υπάρχει κάτι στο κινητό σου που θεωρείς ότι πρέπει να κρύψεις για να μην το δει το έτερόν σου ήμισυ, τότε αναρωτήσου γιατί να θέλεις να βρίσκεσαι σε μια σχέση που δεν υπάρχει διαφάνεια. Κι όταν βρεις την απάντηση, θα ξέρεις και τι πρέπει να κάνεις.