Σχεδόν σε όλους μας, έχει τύχει να χρειαστεί να μετακομίσουμε από κάποιο σπίτι σε κάποιο άλλο ή ακόμα και από ένα μέρος σε’ ένα άλλο. Όμως αυτό δε σημαίνει πάντα πως έχουμε την πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου. Κάποιες φορές αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε, άρα να κουραζόμαστε και παράλληλα να μετακομίζουμε. Πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη έτσι ώστε να βγούμε εύκολα και ανώδυνα απ’ αυτήν την κατάσταση; Και κυρίως πώς να αντεπεξέλθουμε στην ίδια την κούραση, η οποία δυστυχώς είναι αναπόφευκτη;
Πρώτος τρόπος:
Σωστή διαχείριση του χρόνου. Η δουλειά διαρκεί τις περισσότερες τουλάχιστον φορές, συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Όμως υπάρχουν πράγματα που λόγο της κούρασης μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα για να τα ολοκληρώσουμε. Βέβαια μαζί με τη σωστή διαχείριση του χρόνου έτσι ώστε να τελειώσουν οι γύρω-γύρω υποχρεώσεις της καθημερινότητας, χρειάζεται επίσης και συγκέντρωση έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα υπόλοιπα.
Δεύτερος τρόπος:
Ξεκούραση. Με το να προσπαθήσεις να κάνεις μια ολόκληρη μετακόμιση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το μόνο που θα πετύχεις είναι να βγάλεις τον εαυτό σου knock out. Για αυτό το λόγο χρειάζεται ανάμεσα στη δουλειά και τη διαδικασία της μετακόμισης να υπάρχει ξεκούραση και σωματική αλλά και ψυχική. Δε χάθηκε κι ο κόσμος στο κάτω-κάτω αν δεν ανοίξεις καμιά κούτα, γιατί έκανες ένα power nap ή γιατί κάθισες κάτω να φας λίγο.
Τρίτος τρόπος:
Σε συνέχεια του δεύτερου τρόπου, όσον αφορά στο να ξεδίνεις, κάνε πράγματα που σου αρέσουν και βγάλε από το μυαλό σου τις ευθύνες του νέου σπιτιού. Τα πράγματα τα οποία σε ηρεμούν και σου αρέσουν, το μόνο σίγουρο είναι πως μονάχα καλό σου κάνουν. Συνεπώς στον ελεύθερο χρόνο σου θα ήταν ωραίο να «γέμιζες» με αυτά που έτσι και αλλιώς θα έκανες αν δεν είχες τη μετακόμιση. Βγες μια βόλτα, δες μια ταινία, μην κάνεις διαλείμματα για να είσαι στο κινητό.
Τέταρτος τρόπος:
Απέβαλε το άγχος. Το να αγχώνεσαι να τελειώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται τη μετακόμιση είναι κάτι που σίγουρα δε θα σε βοηθήσει να τελειώσεις γρηγορότερα. Προσπάθησε όσο είναι δυνατόν να είσαι ήρεμος και να μην κάνεις σκέψεις οι οποίες σε στρεσάρουν. Ξέρω ότι το «μην αγχώνεσαι» είναι μια κουβέντα οπότε θα σου αφήσω και μερικούς τρόπους να το πετύχεις. Πάνε σε ψυχοθεραπευτή και μίλα για όλα όσα σε αγχώνουν, αν δε θέλεις μπορείς να τα καταγράψεις σ’ ένα ημερολόγιο ή να τα πεις σ’ ένα φίλο. Ξεκίνα τρέξιμο, κάνε διαλογισμό, πάρε συμπληρώματα διατροφής κατά του άγχους.
Πέμπτος τρόπος:
Να τρέφεσαι σωστά. Όταν στην καθημερινότητά μας έχουμε ένα συνεχόμενο και βαρύ πρόγραμμα είναι σύνηθες το να χάνουμε κάποια γεύματα της ημέρας. Όμως, ως γνωστόν, νηστικό αρκούδι δε χορεύει. Όσο μπορείς να τρως σωστά και να πίνεις αρκετό νερό. Εν ανάγκη πιες και καμία βιταμίνη για extra boost, όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Αν δεν προλαβαίνεις και σου φαίνεται δύσκολο, μπορείς μια φορά την εβδομάδα να κάνεις meal prep και να φροντίζεις να έχεις πάντα πάνω σου κανένα σνακ.
Έκτος τρόπος:
Να κοιμάσαι. Ο ύπνος είναι βασικό στοιχείο της ζωής και σε βοηθάει στο να αντεπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου. Με το να μείνεις ξάγρυπνος το βράδυ ή να ξυπνήσεις χωρίς να έχεις ολοκληρώσει τις ώρες ύπνου σου, αυτό που θα καταφέρεις είναι απλά να σέρνεσαι την επόμενη μέρα. Ξεκουράσου, πάρε το χρόνο σου και ας κοιμηθείς και μια ώρα παραπάνω, δε χάλασε ο κόσμος. Αν δυσκολεύεσαι με τον ύπνο μπορείς πάντα να δεις έναν γιατρό που εξειδικεύεται στις διαταραχές ύπνου.
Έβδομος τρόπος:
Ζεστό μπάνιο μετά από την ημερήσια κούραση. Το ζεστό νερό έχει ως γνωστόν την ιδιότητα να χαλαρώνει τους μυς και να προσφέρει ηρεμία. Σε συνδυασμό με κάποια αιθέρια έλαια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι κάτι απλό που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να βοηθήσεις το σώμα και τον οργανισμό σου.
Όγδοος τρόπος:
Όσο ξεπακετάρεις κούτες ή όσο μετακινείς έπιπλα βάλε να ακούς μια χαλαρή και μελωδική μουσική. Κάποια κομμάτια έχουν γραφτεί έτσι ώστε να σε κάνουν να σκέφτεσαι ήρεμες καταστάσεις καθώς σε κάνουν να ξεχνιέσαι από αυτό που κάνεις την παρούσα στιγμή. Έτσι, ο χρόνος κυλά πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να γίνεσαι περισσότερο παραγωγικός άνθρωπος και να βγάζεις περισσότερη «δουλειά».
Ένατος τρόπος:
Να βρίσκεσαι όποτε μπορείς με την οικογένεια και τους φίλους σου. Όσο μπορείς απέφυγε τις παρέες που σε αγχώνουν και είναι επικριτικές. Μονάχα κακό κάνουν. Πέρασε ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους που πραγματικά είναι δίπλα σου και σε βοηθούν. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι αυτοί που μας κάνουν το περισσότερο καλό. Η αλήθεια να λέγεται.
Θέλουμε και τη δική σου άποψη!
Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου