Όταν βγαίνουμε το πρώτο μας ραντεβού με ένα άτομο που μας αρέσει, είναι λογικό να ‘χουμε άγχος. Όσο περισσότερο μας ενδιαφέρει το πρόσωπο, τόσο πιο πολύ ανησυχούμε και θέλουμε όλα να πάνε καλά, να κάνουμε καλή εντύπωση και κυρίως να μην προκύψει κάτι και γίνουμε ρεζίλι. Πρώτη φορά είναι κι αυτή και θέλουμε να κυλήσει ρολόι για να υπάρξει και δεύτερη. Έλα, όμως, που το σύμπαν έχει ορεξούλες και μας επιφυλάσσει, συχνά, πολλά ατυχήματα.

Πάμε να δούμε τα 10 πιο άβολα;

 

1. Να πέσουμε μπροστά στο πρόσωπο

Εδώ υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο, την ώρα που μας περιμένει κι εμείς προχωράμε με βήμα πασαρελέ κι ύφος διασημότητας στο κόκκινο χαλί, να σκοντάψουμε. Πλακάκι θα ‘ναι, καμιά μπανανόφλουδα, ίσως και κολονάκι, μα αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί εμείς γίναμε ρεζίλι πριν καν πούμε «γεια». Πόσο ατσούμπαλοι πια; Το δεύτερο σενάριο είναι να προχωράμε μαζί και να φάμε τότε τη σαβούρα, να προσπαθούμε να κρατηθούμε κι από κάπου κι αυτός/ή να προσπαθεί να μας κρατήσει. Bonus level απόλυτης ξεφτίλας: Να τραβήξουμε και τον άλλο κάτω.

2. Να κολλήσει φαγητό στο δόντι μας

Έχετε βγει για φαγητό, όλα πηγαίνουν πολύ καλά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Έχετε παραγγείλει, τρώτε, και πάνω στην κουβέντα καταλαβαίνεις ότι σε κοιτάζει μες στο στόμα. Δε δίνεις σημασία στην αρχή, πού να φανταστείς κι εσύ. Όσο μιλάτε, όμως, αρχίζεις κι αγχώνεσαι, γιατί το βλέμμα παραμένει καρφωμένο στην περιοχή αυτή. Τελικά στο λέει κι εσύ όλο ντροπή προσπαθείς να το παίξεις κουλ και να το βγάλεις. Έχει συμβεί σε όλους μας, ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταία θα ‘σαι. Να ‘ναι καλά οι οδοντογλυφίδες.

3. Να λερωθούμε

Ενώ όλα κυλούν ήρεμα, εσύ απ’ το άγχος σου ή επειδή απλά είσαι ατσούμπαλη/ος καταφέρνεις να λερωθείς με αυτό που πίνεις. Χυμός και τον ρίχνεις πάνω σου, καφές που έσταξε απ’ το καλαμάκι, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πλέον. Το θέμα είναι πως λερώθηκες (ή λέρωσες τον άλλο -ω, ναι, παίζει κι αυτό) αναψοκοκκίνισες απ’ την ντροπή σου και το ραντεβού σας συνεχίζεται παρέα με έναν πάκο χαρτοπετσέτες από δίπλα.

4. Να τον/την αποκαλέσουμε με το όνομα του/της πρώην

Ίσως όχι ό,τι πιο ντροπιαστικό, αλλά σίγουρα αρκετά άβολο και προφανώς δείχνει ότι έχουμε ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς ή πως δεν έχουμε ξεπεράσει το παρελθόν μας. Δεν το λες και καλό οιωνό για δεύτερο ραντεβού.

5. Να φτερνιστείς πάνω του/της

Καλό θα είναι αν νιώθουμε συναχωμένοι ή είμαστε αλλεργικοί, να κουβαλάμε μαζί μας ένα πακέτο χαρτομάντιλα κι όχι την τελευταία στιγμή να προσπαθούμε να κρατήσουμε τον χείμαρρο που θέλει να βγει από μέσα μας. Κι επειδή ακριβώς δεν τα καταφέρνουμε, σταγονίδια (κι ό,τι άλλο κουβαλάει η μύτη μας) καταλήγουν να εκτοξευθούν στον συνομιλητή μας. Άμα είναι και σιχασιάρης, μην τον ξαναείδατε.

6. Να κάνουμε εμετό

Δεν το λες και το πιο ελκυστικό πράγμα κι ιδιαίτερα για να το δεις απ’ το πρώτο ραντεβού. Παιδιά, άμα δε νιώθουμε καλά, καλύτερα να το ακυρώσουμε, παρά να ‘μαστε άρρωστοι και να πρέπει ο άλλος να μας κρατάει μαλλιά ή κάνα τενεκεδάκι για να ανακουφιστούμε. Δεν τα έχετε κι ένα χρόνο, να πούμε πάει στο καλό, υπάρχει οικειότητα!

7. Να τον/την τρακάρεις

Ξέρω, ακούγεται λίγο σουρεαλιστικό, κι όμως, μπορεί να συμβεί. Μπορεί κι οι δύο να ‘χετε αργήσει και να βιάζεστε, μπορεί να υπάρχει μία μόνο θέση πάρκινγκ ή μπορεί να βρίσκεται μπροστά σου και να κορνάρεις που άργησε να ξεκινήσει στο φανάρι. Επειδή κανένας δε θέλει ούτε να τον τρακάρουν, ούτε να τσακωθεί, ούτε να κορνάρει και να βρίζει, φροντίστε να συναντιέστε σε χώρους ανοιχτούς! Α! Και πάρε τα μέσα, για καλό και για κακό.

8. Να δείτε ο ένας τον άλλον και να το βάλετε στα πόδια

Αυτό, βέβαια, κρύβει και μια τεράστια δόση αγένειας, όμως όταν δε γνωρίζεις κάποιον προσωπικά και τον έχεις δει μόνο μέσα από φωτογραφίες στο facebook και στο instagram, διάφοροι κίνδυνοι παραμονεύουν. Ας γίνει το πάθημα μάθημα για να ‘μαστε όλοι πιο αληθινοί και να μην παριστάνουμε κάτι που δεν είμαστε πίσω από μια οθόνη.

9. Περίεργοι ήχοι

Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε, είναι ανθρώπινο, όμως δεν παύει να ‘ναι αηδιαστικό κι αποκρουστικό. Αέρια είναι και θέλουν να απελευθερωθούν, όμως κι εσύ φρόντισε να πας στο μπάνιο, να μην έχεις φάει φασολάδα για μεσημέρι, δεν ξέρω, κάνε κάτι. Μόλις ακουστεί αυτός ο ήχος, πέρα απ’ την ντροπή τη δική σου και το ανέμελο δήθεν ύφος πως δεν ακούστηκε κάτι, ακολουθεί κι η αμηχανία του άλλου, που (στην καλύτερη) κρατιέται να μη γελάσει.

10. Να μεθύσεις

Με ρέγουλα, παιδιά, το ποτό. Οκ, υπάρχει άγχος και το αλκοόλ κάπως βοηθάει να εκτονωθεί η ένταση. Χαλαρώνει την ατμόσφαιρα, σπάει τον πάγο, μας φέρνει πιο κοντά. Με όρια, όμως, πάντα. Γιατί το να γίνουμε ντέφι, να τραγουδάμε, να παραπατάμε ή να κλαίμε τη μαύρη μας τη μοίρα μπροστά στο φλερτ μας είναι, σαφώς, φουλ αντισεξουαλικό.

Σίγουρα, αν ήταν στο χέρι μας θα τα αποφεύγαμε ιδανικά όλα, επειδή όμως η ζωή κι ο έρωτας δεν ελέγχονται, ας το διασκεδάσουμε κι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει! Στη χειρότερη, πέρασες ένα ιδιαίτερο δίωρο κι έχεις κάτι να γελάς με την παρέα. Στην καλύτερη, θα ‘χετε μια πολύ αστεία ιστορία να διηγείστε για το πρώτο σας ραντεβού.

Συντάκτης: Άννα Μπαλάση
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη