Είμαστε τυχεροί που μπορούμε πλέον μέσω διαδικτύου ν’ ανακαλύψουμε εκατοντάδες σειρές ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και να προσθέτουμε συνεχώς καινούριες στη λίστα μας. Πολλοί τείνουν να «καίγονται» με τις αστυνομικές σειρές κι όσες αφορούν εξιχνίαση εγκλημάτων. Ίσως αυτό να γίνεται λόγω της φύσης και προσωπικότητάς τους, ή η προσωπικότητά τους να επηρεάζεται από αυτές, ως έναν βαθμό. Παρακάτω σου δίνουμε μια λίστα με facts και συνήθειες ενός εθισμένου στην κατηγορία αυτή, γιατί τελικά όλα έχουν το μοτίβο τους.

 

1. Το ζεις εγκληματολόγος

Αν είσαι φανατικός με τις σειρές εξιχνίασης εγκλημάτων τότε σίγουρα από ένα σημείο και μετά ως θεατής έχεις μάθει να παρατηρείς όλες τις λεπτομέρειες. Καθόλου απίθανο και το να έχεις από την αρχή αντιληφθεί από τα σημάδια ποιος βρίσκεται στην κορυφή των υπόπτων. Μπορεί να σου δίνεται ένα hint σε όλο το επεισόδιο, παρ’ όλα αυτά εσύ αμέσως θα το αντιληφθείς συμπεριλαμβάνοντάς το στη θεωρία σου.

 

2. Κάνεις ανάλυση προφίλ

Κάθε φορά που γνωρίζεις έναν καινούριο villain στη σειρά, ξέρεις τι πάει λάθος. Όσο εκείνος εξιστορεί την ιστορία της ζωής του εσύ σαν σωστός φαν ξέρεις να κάνεις συσχετισμούς σχετικά με το τι τον ώθησε στο έγκλημα. Επίσης όταν ο κακοποιός ακόμα αναζητείται αναλύοντας το προφίλ του έχεις ήδη αποκλείσει άτομα από τη λίστα υπόπτων και πλησιάζεις στο να τον βρεις πολύ γρηγορότερα από όταν το έκανες σαν θεατής στις αρχές.

 

2. Έχεις αποστηθίσει νόμους και δικαστικές ορολογίες

Από τα δικαιώματα του ατόμου που συλλαμβάνεται μέχρι και τη σειρά των ερωτήσεων που θα χρειαστεί ν’ απαντήσει σε μια δίκη, εσύ ξέρεις τι παίζεται. Στη μάχη μεταξύ των δικηγόρων παρατηρείς τόσο εύκολα τη ροή που μαντεύεις εύκολα στο τέλος την απόφαση των ενόρκων. Σε κάθε «objection” “hearsay” και τα συναφή αγορεύεις ταυτόχρονα με τους ηθοποιούς. Και εδώ που τα λέμε, πες την αλήθεια, έχεις σκεφτεί πως άνετα μπορούσες να είσαι εκεί και να κερδίζεις δίκες, χωρίς να ιδρώσεις και πολύ.

 

3. Η μουσική των τίτλων της σειράς δε βγαίνει από το κεφάλι σου

Οι περισσότεροι από εμάς που βλέπουμε φανατικά σειρές, σίγουρα δε θα αρκεστούμε στο ένα επεισοδιάκι την ημέρα. Εφόσον λοιπόν τα βλέπουμε δέκα δέκα, είναι απολύτως λογικό να ξέρουμε φαρσί τη μελωδία των τίτλων έναρξης ή λήξης των επεισοδίων. Μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να τη σκέφτεται σε άκυρες στιγμές, ή ακόμη και να τη σιγοτραγουδάει. Αν είναι και το ringtone σου τότε μάλλον έφτασες στο έσχατο σημείο εθισμού.

 

4. Βιώνεις τα συναισθήματα επί 10

Παρακολουθώντας μια σειρά φανατικά, δένεσαι και ταυτίζεσαι τόσο με τους χαρακτήρες που ζεις ό,τι ζουν νιώθοντας το ίδιο feeling που προσπαθούν να σου περάσουν. Σε μια σκηνή καταδίωξης ας πούμε, αν ο ήρωάς σου κινδυνεύει βιώνεις την αγωνία που θα βίωνες αν κινδύνευες ο ίδιος, κι ελπίζεις να τα καταφέρει, μιας και δε θα μπορούσες να φανταστείς τη σειρά χωρίς εκείνον. Συγκινείσαι με τα κατορθώματά τους και νιώθεις περήφανος κάθε φορά που «πιάνουν τον κακό». Είναι η δική σου εικονική πραγματικότητα, μιας και βρίσκονται στη ρουτίνα σου έστω κι αν δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα είναι το δικό σου «παρεάκι». Αυτό συμβαίνει με οποιαδήποτε σειρά, ωστόσο με τις αστυνομικές-μυστηρίου είναι πιο ζωντανό λόγω της αδρεναλίνης. Κάνει τη ρουτίνα σου πιο περιπετειώδη σίγουρα.

 

5. Κάνεις συγκρίσεις με τη πραγματικότητα

Εδώ που τα λέμε η πραγματικότητα σε απογοητεύει. Βλέποντας όλους αυτούς τους αστυνομικούς και ντετέκτιβς, στις σειρές που κάνουν τα πάντα για τα θύματα αναρωτιέσαι αν είναι έτσι και στη ζωή κι η αλήθεια είναι πως θέλοντας και μη, έχεις ένα αίσθημα αδικίας για το ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αίσιο τέλος πάντα, ενώ συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελένη Τ.
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου